1 EKİM SORUNU

Sayı:15.Dön-3235

TEB MERKEZ HEYETİ BAŞKANLIĞI? NA

ANKARA

Birliğimiz web sayfasında 23.08.2006 tarihli olarak yayınlanan ?01.10.2006 tarihinde başlayacak        ?YEDİ GÜNLÜK TEDAVİ DOZU UYGULAMASI? hakkındaki ?Sağlık Bakanlığı Yetkilileri İle Görüşme Sonuçları?  konulu duyuru ile ilgili henüz resmi bir yazı yayımlanmamıştır. 01 Ekim itibarı ile kaosa dönüşeceğini düşündüğümüz bu uygulama eczacının ciddi zararına neden olacaktır.

Konu hakkındaki odamız görüşleri daha önce yazılı ve sözlü olarak bildirilmiş olup henüz resmi bir açıklamanın yapılmamış olması eczacılarımızı tedirgin etmektedir. İlaç firmalarının yetkililerince bu uygulamanın erteleneceği yönünde açıklamalar yapılmaktadır. Böyle bir ertelemenin söz konusu olup olmadığı konusu da belirsizliğini korumaktadır.

Birliğimiz web sayfasında 23.08.2006 tarihli olarak yayınlanan ve henüz resmi hale dönüşmeyen ilgili yazınızda bahsi geçen aşağıdaki konular;

·        Uygulamanın sadece antibiyotikler, analjezikler ve NSAİ grubu ilaçlar ile sınırlı olup olmadığı,

·        Yedi günlük tedaviyi aşan ürünleri için firmaların yedi günlük ambalaj formunda ilaç üretip üretmeyeceği,

·        Mantar tedavisinde kullanılan ilaçların 1 aylık dozda verilip verilemeyeceği (BUT?nda düzenleme yapılmak zorunda)

·        Ambalaj formu 7 günlük tedaviden az olan ürün