10.000 TL ÜZERİ KAN ÜRÜNÜ REÇETE TEVZİ HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız;

            10.000 TL üzeri kan ürünü reçetelerindeki rakamsal farklılıkların artmış olması nedeni ile daha adilane olması için yeni başlayacak tur itibariyle limitlerin uygulamasında değişiklik yapılmıştır.

            Tur içerisinde eczaneler sırasında  reçete karşılamaya devam edecek olup, 10.000 TL üzeri kan ürünü reçetelerinin ortalaması olan 30.000 TL baz alınarak tur sonrasında bu rakamın altında kalan eczaneler için telafi turu yapılacaktır. Tur içerisinde 30.000 TL üzerinde reçete karşılayanlar ise bir sonraki turlarında bu rakamı aşan miktar düşürülerek o tura ait limiti ayarlanacaktır. Bu tevzi sisteminin olduğu Tarsus İlçemizde de yeni turun başlangıcıyla beraber bu uygulamaya geçilecektir.

            Tura dahil olan tüm eczaneler ve karşıladıkları reçete tutarları web sayfamızda kullanıcı adı ve şifre girilerek görülebilecektir.

            Bilgilerinize sunulur.

 

            Örnek 1- A Eczanesi normal sırasında 17.500 TL tutarında reçete karşıladığında, yeni tura geçilmeden A Eczanesi  12.500 TL'lik hakediş nedeni ile telafi turunda tekrar reçete karşılayacaktır.

            Örnek 2-  X Eczanesi normal sırasında 75.000 TL tutarında reçete karşıladığında bir sonraki turda reçete karşılamayacak olup, daha sonraki turda X Eczanesi 15.000 TL'lik hakedişi nedeni ile normal sırasında reçete karşılayacaktır.  

 

14 Mart 2016 - Okunma Sayısı : 4105