15 MAYIIS TA BAŞLAYACAK UYGULAMADA RAPORLARIN ASLI GİBİDİR ONAYI HK

Türk Eczacıları Birliği arasında imzalanmıştır.

Protokol hükümleri 15.05.2006 tarihinden itibaren uygulanacaktır.29.04.2006 tarih 26153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tedavi Yardımına ilişkin Uygulama Tebliği hükümleri de, 15.05.2006 tarihi itibariyle yürürlüğü girecektir.

Buna göre;

2005 yılı protokolü gereği,SSK reçetelerinin karşılanmasında raporun ASLI GİBİDİR onayı reçeteyi karşılayan eczacı tarafından yapılabilmekte idi.Tebliğin 16.2 Maddesinde yer alan " Sağlık kurulu raporunun fotokopisinin aslına uygunluğu,reçeteyi yazıp onaylayan sağlık kurumu veya kuruluşu tarafından onaylanacaktır." Hükmü gereğince, SSK protokolünün IV.Uygulanacak Esaslar başlıklı bölümünün 6.Maddesinde de " Sağlık kurulu raporunun fotokopisinin aslına uygunluğu,reçeteyi yazıp onaylayan Sağlık Kurumu veya kuruluşu tarafından onaylanacaktır. " ASLI GİBİDİR " onayı verilen rapor fotokopisinin reçeteye eklenmesi zorunludur."

Düzenlenmesi yapılmıştır.Uygulama 15.05.2006 tarihi itibariyle geçerlidir.

SSK Başkanlığı Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı tarafından Birliğimize gönderilen 10.05.2006 tarih ve 28087 sayılı yazı ile, Tebliğin 11.2 Maddesinde,hastaların yatarak tedavilerinde kullanılan ve dışarıdan alınması gereken ilaçların ,hak sahiplerinin sağlık karnelerine,üzeride yer alan bilgilerin tam ve eksiksiz olarak kendinde kopyalı reçetelere yazılması hükmü bulunduğu, ancak kurum hak sahiplerinde bir kısmının kendinden kopyalı reçeteleri bulunmadığından ,kendinden kopyalı reçetesi bulunmayan hastalar için kurumların kendilerine ait reçetelerin kullanılması gerektiği bildirilmiştir.Uygulamanın başlangıç tarihi 15.05.2006 dır.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2782