2009 YILI SGK VE MALİYE PROTOKOLLERİNİN 3.7 MADDESİ GEREĞİNCE HAZIRLANAN REÇETE KAYIT SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU ;

Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığı arasında imzalanan 2009 Yılı Protokollerinin 3.7 Maddesine istinaden, Danıştay tarafından gerekçeli kararın yayımlanacağı tarihe kadar uygulanmak üzere TEB geçici provizyon sisteminin hazırlandığı, Sistemin 13.02.2009 itibariyle hayata geçtiği bildirilmiştir.

Bu reçete kayıt sisteminin sadece, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Protokollerinin 3.7 Maddesi ile belirlenen  reçetelerin kayıt edilmesi için hazırlandığı 3.7 Maddesi kapsamı dışında kalan reçeteler bu sisteme kayıt edilmeyeceği bildirilmiştir.

Bu sebeple;

01 MART 2009 ve sonrası tarihlere ait olup aşağıda limitleri verilen reçete grupları, belirlenen limitlerde Odamız tevzii programına ve TEB Provizyon sistemine girilmesi ve ay sonlarında her iki sistemden de döküm alınarak onay için Odamıza ulaştırılması gerekmektedir.

Ay içinde karşılanan  3.7 Madde kapsamındaki reçeteler  Eczacı Odası ve TEB provizyon sistemine kaydedilecek, TEB provizyon sisteminden alınan onay numarası reçete arkasına yazılacaktır. Ay sonunda her iki programdan alınan listeler ile Eczacı Odasına başvurulacak; eczacı odası reçeteleri kontrol edip onaylayacaktır. Bu işlemler ile sisteme reçete girişleri ve silme işlemleri takip eden ayın 7?sine kadar yapılabilecektir. Bölge Eczacı Odaları her ayın 10 una kadar o döneme ait reçete listelerini Kurum taşra teşkilatına iletecektir.

SGK ve Maliye Protokolü 3.7 Maddesi ile belirlenen reçete grupları ve limitler:

a- Mor ve Turuncu reçeteye yazılması zorunlu olan ilaçların yer aldığı reçeteler (6.000 TL),

(10.000TL ve üzeri tutardaki reçeteler için Odamıza başvurulacaktır)

b- İşyeri Hekimi tarafından yazılan reçeteler (2.000TL),

c- Eritropoietin ve darbepoetin preparatlarını ihtiva eden reçeteler(6.000 TL),

d- Diyaliz solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler (8.000TL),

e- Eczacı Odalarınca dağıtım protokolü yapılan ünitelerdeki yatan hasta reçeteleri (5.000TL),

f- 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilere ait reçeteler (2.000TL),

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 1703