5510 SAYILI YASA KAPSAMINDA SGK TARAFINDAN YAYIMLANAN 59 SAYILI GENELGE HAKKINDA

   T.C. Sosyal Güvenlik kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 59 sayılı Genelge ile,

   5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ?Yürürlük? başlıklı (108) numaralı maddesi birinci fıkrası c) bendi uyarınca söz konusu Kanunun (60) numaralı maddesinde sayılan kişiler ile bu kişilerin sigortalı sayılmayan veya isteğe bağlı sigortalı olmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olanların, 01 Temmuz 2008 tarihi itibari ile genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamına alınmakta olduğu ve bu tarih itibari ile sağlık yardımlarının karşılanmaya başlanacağı bildirilmiştir.

   Ayrıca bu Genelge ile, kapsama alınan bu kişilerin sağlık yardımlarının verilmesine ilişkin esas ve usuller ile verilen hizmetlerin bedelleri konusunda, Genelgede belirtilen istisnalar dışında 25 Mayıs 2007 tarih, 26532 sayılı mükerrer sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)? hükümleri ve diğer Kurum düzenlemelerinin uygulanacağı belirtilmiştir.

   Söz konusu Genelge 01 Temmuz 2008 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, yazımız ekinde yer almaktadır.

Ek:1

ek_dosya

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2274