“TELVİS PLUS 80 MG/12,5 MG TABLET”ADLI MÜSTAHZAR HAKKINDA

“TELVİS PLUS 80 MG/12,5 MG TABLET”ADLI MÜSTAHZARIN 02498 (S.K.T.:09.2011) SERİ NUMARALISINA GERİ ÇEKME İŞLEMİ UYGULANMIŞTIR.

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve eczacılık Genel müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruda;

“Telvis Plus 80 mg/12,5 mg Tablet”adlı müstahzarın 02498 (S.K.T.:09.2011) seri numaralısına ait yaptırılan inceleme ve analizler sonucunda numune uygun bulunmadığının belirtildiği,

Bu nedenle “Telvis Plus 80 mg/12,5 mg Tablet” adlı müstahzarın 02498 (S.K.T.:09.2011) seri numaralısına, 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik”e göre 2. sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane, v.b.) geri çekme işlemi uygulandığı bildirilmiştir.

Eczacılarımızın stoklarında söz konusu serilere ürünün ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade etmeleri gerekmektedir.

04 Nisan 2011 - Okunma Sayısı : 15702