ACİL BAŞKANLAR DANIŞMA TOPLANTISI ÇAĞRISI

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ BAŞKANLIĞI?NA

ANKARA

Türk Eczacıları Birliği?nin internet sayfasında 13.12.2010 tarihinde (dün) yayınlanan duyuruda meslektaşlarımızın İTS ne stok ve mal alım bildirimi yapmaları gerektiği bildirilmiştir. Bugün 14.12.2010 tarihinde tekrar bir duyuru yayınlanarak mal alım bildirimi yapılmasına gerek olmadığı, sadece stok bildirimi yapılmasının yeterli olduğu belirtilmiştir.

Kısa süre önce stok düzeltme hakkı verilmeden ve dağıtım kanaları sisteme dahil olmadan meslektaşlarımızın İTS ne bildirim yapmasını uygun görmeyen ve bu yönde duyurular yapan TEB her ne olduysa bugün tam ters yönde görüş bildirmektedir.

Stok düzeltme hakkı verilmeden, stok zararlarının karşılanmasının İlaç Fiyat Kararnamesine yazılmak suretiyle yasal teminat altına alınmadan İTS ne mal alım ve stok bildirimi yapılmasını kesinlikle uygun bulmuyoruz.

Son beş yıl içinde eczacılara yaşatılan ekonomik çöküntü göz önünde bulundurulduğunda bu son darbeyi meslektaşlarımızın kaldıramayacağı açıktır. Böyle bir dönemde TEB örgütlü gücünü kullanmak yerine kendi kabuğuna çekilmiş ve derin bir sessizliğe bürünmüştür.

Bir yıl önce benzer koşullar oluştuğunda kepenk kapatmak suretiyle tüm örgütümüzü eylemlilik noktasına götüren merkez heyetimizin böylesine bir dönemde Başkanlar Danışma Kurulu yapmamasını, eczacı odası başkanlarımızın bile gelişmeleri TEB? nin internet sayfasından öğrenmesini kaygı ile izliyoruz. Ayrıca TEB Merkez Heyeti tarafından sergilenen katılımcılıktan ve örgütsel bütünlükten uzak yönetim biçimini de kabul edilir bulmuyoruz.

Biz aşağıda imzaları bulunan Eczacı Odaları olarak en geç 16.12.2010 Perşembe günü olmak üzere acil ve olağanüstü gündemli Başkanlar Danışma Kurulu yapılmasını, bu zor süreçte örgütümüzün izleyeceği yol haritasının ortak akılla belirlenmesini talep ediyoruz.

Saygılarımızla;

İstanbul Eczacı Odası