ACİL SERVİSLERDE YAZILAN REÇETELER HAKKINDA

01.03.2010 tarihinde uygulamaya açılan yeni medula sistemi ile birlikte, acil servislerde yazılan reçetelerdeki ilaçlar 1 günlük dozda ödenmeye, bu nedenle de acil servislerde yazılan 3 aylık raporlu ilaçlar, 1 kutu ödenmeye başlanmıştır. Uygulama hakkında SUT? ta herhangi bir kısıtlama olmaması, bu şekildeki reçeteleri hastaların tedavisinin aksamadan devam etmesini sağlayan meslektaşlarımızın konuyla ilgili mağduriyet yaşamamaları için yapılan görüşmeler sonucunda; Kurum tarafından 18.03.2010 tarih, 3770668 sayılı yazı ile yapılan açıklamada:

?2008 yılı SUT?nin 5.1. maddesi gereğince, acil hallerde düzenlenen reçetelere uzun süre kullanımı gerektiren 3 aylık dozda yazılan ilaçların verilmesinin mümkün bulunmamakla birlikte, 10 günlük tedavi dozunda reçete edilen enjektabl formdaki ilaçlara provizyon verildiği? bildirilmektedir.

Konu hakkında eczacılarımızın mağduriyet yaşamamaları için; reçetelerdeki acil ibarelerine (reçete üzerinde veya doktor kaşesinde) dikkat etmeleri ve reçete kaydı yaparken provizyon sistemine eksiksiz/doğru bilgi girmeleri gerekmektedir.

Konu hakkında TEB'ne Odamız tarafından yapılan başvuru ve SGK'nın TEB'ne  göndermiş olduğu yazılar ekte sunulmuştur.

Bilgilerinize sunulur.

ek_dosya