ACTİFED ŞURUP, SUDAFED ŞURUP VE SUDAFED EKSPEKTORAN ŞURUP - GERİ ÇEKİLMESİ GEREKEN SERİLER HAKKINDA

Glaxo Smith Kline tarafından TEB'e göderilen 10.06.2015 tarihli yazıda;

İlgili Firmanın imal ruhsatına sahip olduğu “Actifed Şurup, Sudafed Şurup ve Sudafed Ekspektoran Şurup” adlı ürünlerin kısa ürün bilgisi ve kullanma talimatlarının Bakanlığın Pseudoefedrin içeren ürünler hakkındaki ilgili sirküleri doğrultusunda, çocuklarda kullanım ile ilgili yaş uyarılarını içerecek şekilde güncellendiği ve Bakanlıkça da onaylandığı;

İlgili ürünlerin ekte yer alan serilerine Kuru ve Kullanma Talimatı üzerinde yer alan bilgilerin uyumlu hale getirilmesi için Firma tarafından T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘'Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik'' gereğince 2.sınıf B seviyesinde (eczane, ecza

deposu, hastane v.b) geri çekme işleminin uygulanacağı;

Söz konusu serileri ellerinde bulunduran  iade faturası keserek ürünleri en kısa sürede ecza depolarına iade etmesi gerektiği bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.

FİRMANIN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ