#AD?

KURUM REÇETELERİNİN PROVİZYON İLE KARŞILANMASI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR :

Muhasebe Müdürlüğüne bağlı kurum reçetelerinin Emekli Sandığı Provizyon sisteminden onay alınarak karşılanması uygulamasına 01 Aralık tarihi itibarı ile ilimizde de başlanacaktır.

Yeni sistemle beraber eczacılarımızın ve hastaların mağdur olmaması için konu Eczacı Odamızca yakından takip edilmekte olup, güncel gelişmeler ve görüşme sonuçlarının sizlere ulaştırılması için gerekli özen gösterilmektedir.

Yeni sistem hakkında üyelerimizce sıkça sorulan sorular ve konu detayı hakkındaki önemli açıklamalar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur;

Önemli Açıklamalar

1.        Sisteme 01.12.2005 tarihinde geçilecek olup, eczacılarımızın 30.11.2005 tarihinde ellerinde bulunan reçeteleri son defa manuel olarak kesmeleri ve kurum mutemetliklerine 01.12.2005 tarihinde teslim etmeleri gerekmektedir.

2.        Muhasebe Müdürlüğü ve Odamızın yazılarından bazı yanlış anlamalar oluştuğu fark edilmiştir; eczacılarımızın Kasım ayının 26'sı ile 30'u arasında yazılmış fakat kendilerine 01.12.2005 tarihinde ulaşmış olan reçeteleri, provizyon sistemine girerek, karşılamalarında hiçbir sakınca yoktur. Reçetelerin dört iş günü içinde karşılanabileceği unutulmamalıdır.

3.        Sisteme reçete girişi memurun emekli sicil numarası ile yapılacak olup, sistemde kayıtlı olmayan memurların kendi kurum yetkililerine yönlendirilmesi gerekmektedir.

4.         Kendi provizyon sistemini kullanan kurumlar eski sistemlerine devam edeceklerdir. (TSK, Jandarma, vb.)

5.        Ödeneği kendi içinde olan, Muhasebe Müdürlüklerince ödemeleri yapılmayan kurumların faturalandırma sistemleri eski hali ile devam edecek yani manuel kesilecektir. (Orman, Karayolları, Belediyeler ,Yatılı öğrenciler, Zihinsel engelli çocuklar, Mahküm reçeteleri v.b.)

6.        Cezaevi personeli reçeteleri provizyon sistemine girilecektir.

7.        Üniversite reçeteleri eski sistemden devam edilecek olup sadece Mersin Üniversitesi Bütçe Dairesi personeline ait reçeteler provizyona girilecektir.

8.        Yeşil Kart hali hazırda provizyon sistemine dahil bir kurum olduğundan mevcut eski uygulamaya devam edilecektir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2549