BAĞ-KUR MERSİN İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN - 2005 YILI BAĞ-KUR PROTOKOLÜNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
1- Eczane devredilmesi, kapatılması, ünvanının veya mesul müdürünün değişmesi halinde sigortalı hak ve sahiplerine ilaç vermeyi durdurur ve bu durumu kuruma 15 gün içinde yazılı olarak bildirir. (2004 yılı sözleşmesinde süre 7 gün)
2- 2004 yılında kurumla sözleşmesi bulunan eczanelerin 01.01.2005 - 01.03.2005 tarihleri arasında sözleşme yapmaları halinde01.01.2005 tarihinden itibaren vermiş oldukları reçete bedelleri kurumca karşılanacaktır.
3- Reçeteye T.C. Kimlik numarasının yazılması gereklidir. (Eksikliği halinde reçete eczaneye iade edilir, ödemesi yapılmaz)
4- Juvenil osteoporoz, kronik steroid kullanımına bağlı oluşan osteoporoz, paget hastalığı, osteogenezis inperfekte osteokondrodisplazi raporu olan hastalardan (kemik ölçüm değeri uygunsa) osteoporoz ilaçları için (ralcitioni rakbsiten..vb) katılım payı alınmaz.
5- Antipik Antipsikotikler ve yeni nesil antidepresanlar; ilaçların adının veya etken maddesinin yazıldığı sağlık kurulu raporuyla diğer hekimler tarafından yazılabilir. (Sağlık kurulu raporu özelliklerine ilişkin hususlar 01.03.2005 tarihinden itibaren geçerlidir.)
6- "Eczanelerin fatura ettiği reçeteler üzerinde kurum gerekli incelemeyi yaprıktan sonra faturanın kaydı giriş tarihinden itibaren en geç 45 günde bedelini eczaneye öder" hükmü gereği reçetelere ithal, normal, esnaf, tarım, ayrımı yapılmadan tek fatura kesilecektir.
7- V. Sözleşmenin feshini gerektiren hususlar bölümünün;
a) 1. maddesinin "b" bendi gereği bilgisayar ortamında online reçete kabulü sırasında reçetede kayıtlı ilaç/ilaçlar yerine pahalı ilaç barkodunun okutulup buna göre fatura düzenlenmesi. (İlk defa tespitinde eczanenin yazılı olarak uyarılması kaydıyla) fesih süresi 4 yıldır.
"h" bendi gereği eczanede ve ruhsatnameye esas olan sınırlar dahilinde eczacının kendisine ve/veya sorumlu müdürüne veya eczane çalışanlarına veya bunların anne, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerine ait olanlar hariç olmak üzere her ne şekilde veya her ne amaçla olursa olsun bağ-kur sağlık karnesi bulundurulması halinde eczanenin ilaç vermesi 60 gün süreyle durdurulur.
Yukarıda sayılan kişilere ait olanlar hariç olmak üzere bulunan sağlık karnelerine kurum yetkililerince el konur. Yapılacak inceleme sonucunda el konulan sağlık karneleri kullasnılmak suretiyle (j), (k), (m), (n), (r), (s), ve (t) bendlerinde sayılan fiillerden birinin veya birkaçonın işlendiğinin tespit edilmesi halinde eczanenin toplam fesh süresi ayrıca 1 yıl arttırılır.
"r" bendi gereği eczanenin kuruma fatura ettiği reçetelerde sigortalı ve haksahiplerine kullanım süresi içinde teslim edilmeyen ilaçların küpürlerinin ve haksahiplerine kullanım süresi içinde teslim edilmeyen ilaçların küpürlerinin bulunması ve reçete muhteviyatı ilaçların teslim edildiğine ilişkin atılı bulunan sigortalıya yahut ilaçları teslim edilene ait olmadığının tespit edilmesi hallerinde fesih süresi 7 yıldır.
b) 8.maddesi gereği Bağ-Kur müfettişleri tarafından hakkında inceleme ve soruşturma yapılan eczanenin ödemeleri azami 6 ay süreyle askıya alınabilir. Bu durum eczacıya yazılı olarak bildirirlir. Askı süresi 6 ayı geçmez. Eczacı bu süre içinde ilaç vermeye devam edebilir. Askı tarihinden itibaren eczanenin kurumdan doğmuş ve doğacak alacakları yürütülmekte olan inceleme ve/veya soruşturma tamamlanıncaya kadar ödenmez. Ancak sözleşmesi askıya alınan eczane sahibinin banka teminat mektubu tutarını geçmemek üzere ve bu protokolün "ödeme zamanı" başlıklı IV bölümünde belirtilen esaslar dahilinde ödenir.
8 - Sürsaj etiketleri ilacın iskontosuz fiyatına göre düzenlenecektir.