BASIN AÇIKLAMASI

14 EKİM 2006

BASIN AÇIKLAMASI

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ECZ. MEHMET DOMAÇ, FRANSA MECLİSİ TARAFINDAN KABUL EDİLEN, ERMENİ SOYKIRIMINI İNKAR ETMENİN SUÇ SAYILMASIYLA İLGİLİ YASA HAKKINDA BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTIR. BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLEDİR;

Fransa Meclisi?nde Ermeni soykırımı yoktur demeyi suç sayan bir yasa geçti. Bu yasanın içeriğini tartışmak tarihçilerin işidir. Fakat yasa, tarihçilerin tartışmasını bile olanaksız kılmaktadır.

Özgürlük, eşitlik, kardeşlik fikirlerini insanlığa armağan eden Fransa, ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı böyle bir yasa çıkararak, demokraside önemli bir yara açmıştır.

Soykırım yoktur? yasağına, ?soykırım vardır? yasağı koymak, ifade özgürlüğü yönünden benzer bir sonuç doğurur. Burada tüm insanlığın, sivil toplum kuruluşlarının savunması gereken şey; toplumsal barış ve demokrasidir. Umarız Fransız Senatosu, temel insan haklarına sahip çıkan bir karar alır.

Şoven yaklaşımların tuzağına düşmeden, resmi siyaset oyunlarına kapılmadan daha barışçıl ve adil bir dünya için, ifade özgürlüğünü engellemek değil; önündeki engelleri kaldırmak gerekir. ?

BASIN BÜROSU

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2415