BEKLENEN ERTELEME HABERİ SAAT 23:55 TE GELDİ...

Bilindiği gibi, karekodsuz ürünlerin 01.01.2011 tarihine kadar satılabileceği 30.09.2009 tarihli Yönetmelik ile belirlenmiş iken, Sağlık Bakanlığı?nın 02.03.2010 tarih 2010/12 sayılı Genelgesi ile bu tarih 01.06.2010?a çekilmiş, bu uygulama hakkında Danıştay Onuncu Dairesince yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır.

20.05.2010 tarihinde Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr. Recep Akdağ karekodsuz ürünlerin 01.06.2010 tarihinden itibaren ?kusurlu ürün? sayılacağı ve SGK tarafından satın alınmayacağını ifade etmiştir. Böylece 1 Haziran tarihi, danıştay kararına rağmen yeniden KAOS haline dönüşmüştür.

Konu, bugün önce saat 15.00?de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer ile Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri tarafından görüşülmüş, sonrasında, saat 17.00?de başlayan ve Devlet Bakanı Sayın Ali Babacan başkanlığında gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısında değerlendirilmiştir.

TEB tarafından yapılan açıklamada;

Saat 23.55?te TEB'e verilen bilgi; karekodsuz ürünlerin satışı için 30 GÜN EK SÜRE VERİLDİĞİ şeklindedir. Buna göre Haziran ayı boyunca karekodsuz ilaçların kupür ve barkodu kesilerek verilmesine devam edilecektir.

Verilen 30 günlük ek süre piyasanın gerçeklerine ve danıştay kararına uymayan, son derece yetersiz bir süredir. Sadece kriz kısa bir süreliğine ertelenmiştir. İşin doğrusu uygulamanın yıl sonuna kadar ertelenmesidir.

Konu hakkındaki gelişmeler odamız sayfasından üyelerimize duyurulmaya devam edilecektir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2611