BÜT UYGULAMALARI HAKKINDA;

BAĞ-KUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

        MERSİN İL MÜDÜRLÜĞÜ'nden

        Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nün 119594 sayılı yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Kurumumuz sözleşmeli eczanelerinden il müdürlüğümüze gelen telefon ve bizzat görüşmelerde aşağıda açıklama yaptığımız konularda tereddütler yaşandığı görülmektedir.Aşağıdaki konuların kurumumuz sözleşmeli eczanelere duyurulmasını rica ederiz.

        15 Mayıs 2006 tarihinden önceki hiperlipidemi raporlarında LDL - trigliserit ölçümleri aranmaz. 15.05.2006 tarihinden sonra çıkan raporlarda ölçüm sonuçları mutlaka bulunacaktır. Akut koroner sendrom; koroner by-pass , koroner arter hastalığı raporlarında ölçüm sonuçları belirtilmelidir ve sonuçlar uygun olmalıdır. 15.05.2006 tarihinde önce çıkan raporlar süresi sonuna kadar geçerli olup ilaç temini esnasında herhangi bir tetkik ve tahlil belgesi rapora eklenmeyecektir. Hastanın daha önce raporu varsa ve 15.05.2006 tarihinden sonra raporu yenilenmiş ise ve hastanın değerleri düşükse rapor üzerinde idame doz olduğu belirtilmelidir.

Reçetelerde teşhis yazılmalıdır.

        Teşhissiz reçete eczaneye iade edilecektir.

        Sağlık kurulu raporunda teşhis hariç; rapordaki düzeltmeler ilgili uzman hekim tarafından elle yapılabilir. Düzeltme Başhekimlik tarafından onaylanmalıdır. Ayrıca raporda düzeltme tarihi olmalıdır.

        10-14 günlük antibiotik tedavisi için pnömoni, bronşektazi, osteomiyelit teşhisi gereklidir. Ayrıca reçetede hekim tarafından 14 günlük doz belirtilmelidir. Reçetede 14 günlük tedavi ibaresi yer almalıdır.

        Klopidogrel kullanım ilkelerinde stend takılan hasta reçetesine, stend takılış tarihi belirtilmelidir. C maddesindeki hastalıklarda ödenebilmesi için ASA ve diğer antiagregon ilaçların kullanılmama gerekçesi birlikte belirtilecektir.

        Etodolak 200 mg bütün hekimlerce, 400 mg formu uzman hekimlerce yazılabilir.

        İnsülin,Rosiglitazon, Pioglitazon, Glukagon, İrbesartan, Kandesartan, Losartan, Telmisartan, Valsartan, Rilmeniden, Moksonidin, Olmesartan,etken maddeli ilaçlarda raporda kullanım şeması zorunluluğu yoktur.

        Stablon uzman hekim tarafından yazılacaktır.

        Yatan hasta reçetelerinde başhekimlik onayı olamlıdır.

        Hiperaktivitede kullanılan Concerta raporlu olarak 2000 koduyla girilmelidir.

Tüp bebekte önce infertilite tedavisi uygulanmış olmalıdır. Tüp bebekten önce hastaya 3 kez IUI, yine 3 kez ovülasyon indüksiyonu yapılmış olmalıdır. Infertilite toplam 4500 ünite doz uygulanabilir. Tüp bebekte her siklus için yeni rapor çıkacak ve rapor 1 aylık olacaktır. Raporlarda iki jinekolog, bir ürolog bulunacaktır. Tüp bebekte toplam 9000 ünite üç siklus için azami dozdur. Bu nedenle hastanın daha önceki reçetelerine dikkat edilmelidir. Rapor kodlarında; tüp bebek için 2008, IUI için 2007, infertilite için 2004, lucrin daily yazılı ise 2000 ve gün hanesi girilmelidir. Erkek faktöründe spermogram eklenmelidir.

        Raporlardaki aslı gibidir kaşesi; reçeteyi yazan hekim ya da kurum veya kuruluş tarafından yapılacaktır.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 3184