CELEBREX - VIOXX - ECROX HAKKINDA;

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından İl Müdürlüklerine gönderilen 19.03.2004 tarih 32330 sayılı yazı ile;

"Cecoxib" ve "Rofecoxib" etken maddesini içeren CELEBREX, VIOXX ve ECROX adlı ilaçların Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı endikasyonları bildirilmiştir.

Buna göre;
- Celecoxib etken maddesini içeren CELEBREX adlı ilacın Sağlık Bakanlığınca onaylı endikasyonları: Osteoartrit; romatoid artrit, yetişkinlerde akut ağrının giderilmesi, primer dismenore
- Refecoxib etken maddesini içeren VIOXX (12.5 mg - 25 mg) adlı preparatın Sağlık Bakanlığınca onaylı endikasyonları: Ağrının giderilmesi, primer dismenore, osteoartritin semptom ve bulgularının akut ve kronik tedavisi

Refecoxib etken maddesini içeren VIOXX (50 mg) adlı preparatın Sağlık Bakanlığınca onaylı endikasyonları: Diş cerrahisi sonrası, majör ortopedik cerrahi sonrası, Hemicrania continua gibi bazı demet başağrısı türü, spinal füzyon cerrahisi sonrası, lumber disk cerrahisi sonrası, osteoid osteoma ağrısı gibi akut ağrı, dismenore tedavisi- Refecoxib etken maddesini içeren ECROX (12,5 mg - 25 mg) adlı ilacın Sağlık Bakanlığınca onaylı endikasyonları: Osteoartritin bulgu ve belirtilerinin giderilmesi, erişkinlerde romatoid artritin bulgu ve belirtilerinin giderilmesi, erişkinlerde akut ağrının giderilmesi ve primer dismonere tedavisi şeklindedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 5948