COVID-19 SALGIN SÜRECİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

 

Değerli meslektaşlarımız,

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemik bir hastalık olarak ilan ettiği Covid-19 salgınına karşı sağlık çalışanları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun bir mücadele sürdürüyorlar. Bizlerde meslektaşlarımız ve çalışanlarımızla birlikte bu mücadelede ön saflarda yer alıyoruz ve yer almaya da devam edeceğiz. Bunu yaparken önlemleri en üst düzeyde tutarak eczanelerimizde hizmetimizi aksatmadan sürdürmeye çalışıyoruz. 

Mersin Eczacı Odası olarak sürecin başından beri hem sizleri hem de halkımızı doğru bilgilendirmek adına yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu kapsamda, çalışanlarımızı ve hastalarımızı bulaş riskinden koruyacak yöntemleri ve eczanelerimizde alınması gereken tedbirleri sizlerle paylaştık. Her eczanenin farklı fiziksel koşullara sahip olması nedeniyle her meslektaşımız kendi eczanesinde tavsiye niteliğindeki bu tedbirleri kendi koşullarına göre alıyor.

Koruyucu tedbirler kapsamında temin ettiğimiz koruyucu gözlüklerin eczanelerimize dağıtımını yaptık, talep eden meslektaşlarımıza koruyucu giysileri de ulaştırmaya başladık. 

Temini ve güvenilirliği sorun olan maske ve antiseptik solüsyon konusunda girişimlerimiz sonuçlandı. En yakın zamanda güvenilir ve ekonomik ürünleri sizlere sunmaya başlayacağız.

Oda hizmetlerinin online yürütülmesi için çalışmaları tamamladık, bu kapsamda tevzi onayları bu aydan itibaren online olarak yapılacak.

Belediyelerimizden eczanelerin dezenfekte edilmesi talebinde bulunduk. Dezenfeksiyon yapılıyor. Öte yandan daha yüksek koruma için gümüş-iyon teknolojisiyle dezenfeksiyon yapan bir firmayla temas halindeyiz.

Meslektaşlarımız, eczane çalışanlarımız ve dağıtım kanalı çalışanlarının ücretsiz ulaşımı için Büyükşehir belediyesinden talepte bulunduk, bu nedenle tüm çalışanlarımız için kimlik kartı çalışması yapıyoruz. 

Kooperatifimiz ve diğer dağıtım kanallarında stokların optimum seviyede tutulabilmesi için ortak çalışma yürütüyoruz.

Olası tüm kötü senaryolara göre hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Herhangi bir eczanemizde olası bir karantina durumunda görev alacak meslektaşlarımızla iletişim halindeyiz. Önümüzdeki günlerde oluşabilecek kötü tabloya göre nöbet hizmetlerini aksatmayacak hizmet modellerimizi hazırladık. 

Eczane mesai saatlerinde bir değişikliğin önümüzdeki süreçte bulaş riskini artırabileceği ve hasta mağduriyetine yol açabileceği gerekçesiyle kısaltılmasını doğru bulmuyoruz.

İlimizdeki tüm yetkililerle sürekli iletişim halindeyiz ve gelişmeleri sizlere en hızlı şekilde aktarmak istiyoruz. Bu amaçla sizlerin de sorularını cevaplayacak şekilde online toplantıları yapmaya başlayacağız.

Değerli meslektaşlarımız,

Bu zor günleri hep birlikte tedbirlerimizi alarak yeminimize sadık bir şekilde hizmetimizi aksatmadan atlatmayı ümit ediyoruz. 

 

Saygılarımızla

Yönetim Kurulu

 

30 Mart 2020 - Okunma Sayısı : 2469