DEPO YETKİLİLERİ İLE YAPILAN GÖRÜŞME SONUÇLARI;

DEPO YETKİLİLERİ  İLE YAPILAN GÖRÜŞME SONUÇLARI;

07.01.2011 tarihinde Yönetim Kurulumuzun bölgemizde faaliyet gösteren dağıtım kanalı temsilcileri ile yaptığı toplantıda; G2D barkotlu ürünler,  kamu ıskontolarındaki artış nedeniyle oluşan eczane zararları ve nöbetlerde verilen depo hizmet saatleri konuları görüşüldü.

G2D barkotlu ürünlerin SGK tarafından ödenmemesiyle ilgili süreç değerlendirildi, 15.01.2011 tarihine kadar meslektaşlarımızın mağduriyetini giderecek çözüm oluşmaz ise bu tarihten sonra bu ürünlerin değişimi ve iadesinin söz konusu olacağı yetkililere bildirildi.

Yapılan toplantıda Aralık ayı içinde yükselen kamu iskontoları nedeniyle oluşan eczane zararlarının üretici/ithalatçı firmalar tarafından ödenmesi için uygulanacak yöntem konusunda üyelerimizi ITS bildirimi yapmasını önerdiğimizi, meslektaşlarımızın büyük bölümünün İTS bildirimi yapmış olduğunu, İTS bildirimi yapamayan meslektaşlarımızın da zararlarının karşılanması için gerekli görüşmelerin TEB ve Odamız tarafından sürdürüldüğünü aktararak bu sürecin hızlandırılması konusundaki talebimiz iletildi.

Eczane nöbetlerinde verilen ilaç hizmetinin aksaması ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve Odamıza çok yoğun şikayetler ulaştığını, dağıtım kanallarının da bu aksaklıkların giderilmesi konusunda katkı vermeleri gerektiği bildirildi.  Bu nedenle ecza depolarının hizmet verdiği mesai saatlerinin hafta içi ve hafta sonu saat 23.00 olarak belirlenmesine karar verildi.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 1837