DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

       

              DEĞERLİ KADIN MESLEKTAŞIM,

            Tüm Dünyada kadınlar doğuştan kazanılan insani haklarını savunmak adına yüzyıllardır çaba sarf etmektedir. Yüzyıllardır kadın-erkek eşitliğinden, kadın haklarından söz ederken kadınlarımız halen şiddetin, tacizin ve haksızlığın her türlüsü ile karşı karşıya kalmaktadır.

       5 Aralık 1934’te, Dünyanın neredeyse hiçbir yerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmediği bir tarihte bizim kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Dünyanın birçok ülkesinde 8 Mart'ın kadınların mücadele günü olarak kabul edilmediği bir tarihte Dünya Kadınlar Günü 8 Mart 1921'de Türkiye’de kabul görmüş ve kutlanmaya başlamıştır. 1923 yılında Atatürk; “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur.” diyerek o tarihte kadınların toplumdaki değerini ve önemini vurgulamıştır. Ülkemizin geçmişinde kadına bu kadar değer verilirken bugün bir yılda dört yüzü aşkın kadının öldürüldüğü, üç yılda 130.000 kız çocuğunun evlendirildiği bir ülke haline gelmiştir. Türk kadını geçmişini; Nene Hatun’u, Halide Edip’i ve onların taşıdığı bu değeri hala hak ettiğini unutmamalıdır.

         Yılın sadece birkaç gününde kutlama yaparak kadının, kadın haklarının korunmasının önemi zihinlere yerleştirilemez. Bu ancak; kadın haklarının doğuştan gelen, vazgeçilmez, değiştirilmez ve ertelenmez insani haklar olduğunu her gün yaşayarak ve yaşatarak gerçekleştirilebilir.

         Kadınlarımızın yüzlerini güldürmek ve toplumda huzurla yaşamalarını sağlamak için 8 Mart, 25 Kasım, 5 Aralıklara ihtiyaç duymayacağımız günleri görebilmek umuduyla…

         Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.

 

                                                                              Uzm. Ecz. Özgün SAĞIR

                                                                                Yönetim Kurulu Başkanı

07 Mart 2018 - Okunma Sayısı : 996