ECZACI KAMUOYUNA

2 Aralık 2010 tarihinde Adana?da bir araya gelen Güney İlleri Eczacı Odaları toplantısı sırasında SGK?nın Kamu Kurum İskontolarını artırmasına ilişkin doğruluğu henüz kesinlik kazanmamış olmasına rağmen çok önemli bilgiler elimize ulaşmıştır.

Bu bilgi doğrultusunda aşağıda imzası olan eczacı odaları olarak;

·         SGK?nın sağlık alanında tasarrufu, yalnızca ilaç fiyat indirimi olarak algılaması nedeni ile her yapılan yeni düzenleme eczane ekonomisini daraltan, sermayesini eriten bir sonuç ortaya çıkartmaktadır.

·         Uzun süredir eczane ekonomilerinin yangın yerine döndüğünü ifade eden, sektörün ve konunun en önemli tarafı olan eczacı ve örgütü bu gelişmelerden en fazla etkilenmekte olmasına rağmen; muhatap alınmamaktadır.

·         Hiçbir zaman ilaç fiyat indirimlerine karşı olmadık ancak, bu durum neticesinde stok zararı oluşması nedeniyle sermayelerimiz erimektedir.

·         Uygulanan sağlık politikalarından olumsuz yönde etkilenen, aynı zamanda sağlık hizmeti sunan eczanelerimizin daralan ekonomilerinin çözümü, eczanelerimize meslek hakkı verilmesidir.

·         Önümüzdeki sürecin, yine önemli bir gündemi olan ?SGK PROTOKOLÜNÜN? tek taraflı ve dayatmacı bir anlayışla yapılması kabul edilemez, eczacının yıkımı için ikincil bir durum olacaktır.

Bu düşüncelerimizin ışığında meslek deneyimlerimizden yola çıkarak, çözümün eczacının birlikte, dik ve kararlı duruşunda olduğunu eczacı kamuoyu ile saygılarımızla paylaşırız.

Dağıtım;

1. 4. Bölge Adana Eczacı Odası