Eczane Bulunmayan Yerleşim Bölgelerinde Yaşayan Halka Yerinde İlaç Temini Tevzii Uygulaması

Eczane Bulunmayan Yerleşim Bölgelerinde Yaşayan Halka Yerinde İlaç Temini konulu iş tevzii uygulaması Mersin Merkez ilçelerde 01 Ekim 2010 tarihi itibariyle başlayacaktır.

Daha önce 06.08.2010 tarihli duyurumuz ile ilgili tevzii ye dahil olmak isteyen eczanelerden ön başvuru toplanmıştı. Bakanlıkça yapılan protokolde ilacın halka ulaştırılması temel amaç olarak belirlenmiştir. Bu nedenle daha önce duyurulan listelerde bulunan bazı ASM ler aynı bölgede eczane bulunduğundan tevzii uygulaması dışında bırakılmıştır.  İlaç temini aynı mahallede bulunan eczanelerde sağlanacaktır.

Diğer ilçelerde sıralamalar başvurular doğrultusunda hazırlanmış ve ekteki listeler oluşturulmuştur. Bu uygulama bölgemizde pilot olarak başlatılmış olup, önümüzdeki dönemlerde gelen talepler ve alınan sonuçlar Odamız ve Komisyon tarafından takip edilerek geliştirilecektir.

İlgili reçeteler TEB?nin tevzii sistemine kaydedilecek olup ay sonunda liste alınarak faturaya eklenecektir.

Tevzii Protokolü ve Reçete Teslim Listesi

İlçelere göre tevzii listeleri

Görevli aile Hekimlerinin gezici hizmet planı

Ekte sunulmuştur.