ECZANE ÇALIŞANLARI EĞİTİM BAŞVURULARI BAŞLADI

ECZANELERDE ÇALIŞACAK DESTEK PERSONELİNİN EĞİTİMİ HAKKINDA

Eczane çalışanları eğitim programı başlıyor.

Başvurular 13 Haziran?a kadar devam edecek.

T.E.B. , T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C.Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, protokolün yürürlülüğe girdiği tarih (05.12.2007) öncesinde en az 1 yıl (kesintili olabilir) sigortalı olarak eczanede çalışan destek personellerin (kalfa, yardımcı kalfa, çırak) bir kereye mahsus olmak üzere sertifikalandırılmasına başlanmıştır.

Bu protokol çerçevesinde eğitime katılmayan personelin daha sonra değişecek yasa gereği eczane destek personeli olarak çalışmaları mümkün olmayacağından katılım son derece önemlidir.

Kursa Katılım Şartları ( protokol madde:8 )

1-     En az ilkokul veya ilköğretim okulu mezunu olmak

2-     Sağlık durumu mesleği icra etmesine uygun olmak

3-     Protokolün yürürlüğe girdiği tarihte, eczanelerde eczacıya destek personeli olarak asgari 1 yıl çalıştığını (kesintili olabilir, toplamda 1 yılın tamamlanması gerekir.) sigorta primleri ile belgelendirmek

Şartları aranır.

Başvurular 26 Mayıs 2008 /13 Haziran 2008 tarihleri arasında Merkezde Mersin Eczacı Odasına, İlçelerde Eczacı Odası Temsilciliklerine yapılacaktır.

Eğitim 01 Temmuz 2008 tarihinde başlayacaktır.

Eğitim Mersin Merkez, Tarsus , Erdemli , Silifke , Mut ve Anamur olmak üzere 6 bölgede yapılacak olup; Gülnar?dan eğitime katılacaklar Mut?ta , Bozyazı ve Aydıncık ?tan eğitime katılacaklar  Anamur?da eğitime alınacaklardır.

Eğitime katılanlardan istenilen belgeler

1-     Diploma fotokopisi (başvuru sırasında aslı katılımcının yanında olacaktır)

2-     Nüfus cüzdanı örneği (muhtardan)

3-     Sağlık raporu (tek doktor raporu yeterlidir.)

4-     İkametgâh (muhtardan)

5-     Sabıka kaydı (yeni tarihli)

6-     05 /12 /2007 öncesinde en az 1 yıl (kesintili olabilir) eczanede çalıştığını belgeleyen sigorta prim makbuzları

ek_dosya