ECZANE DESTEK PERSONELİ EĞİTİMİ STAJ DÖNEMİ VE SERTİFİKALAR hk.

ECZANE DESTEK PERSONELİ EĞİTİMİ STAJ DÖNEMİ VE SERTİFİKALAR hakkında;

İlimizde eczane destek personeli eğitiminin pratik (staj) dönemini tamamlayan veya staj döneminde olan destek personelinin sertifikalarını almaları için yapmaları gereken işlemler aşağıda açıklanmıştır.

·        Eczacı Odası?ndan alınacak olan staj defterinin ilgili bölümleri özenli bir şekilde doldurularak ilk sayfaya eczacı tarafından kaşe ve imza yapılacak.

·        Staj Defterine sigortalı döküm listesi ve ilgili eczaneye ait sigortalı hizmet listesi eklenerek onay için eczacı odasına gönderilecek.

·        Staj döneminde eczane değişikliği halinde; Eczane değişikliği öncesi staj tarihleri staja başlanan eczacı tarafından, sonraki tarihler ise staja  devam edilen  eczanenin eczacısı  tarafından onaylanacaktır.(Staj dönemi süresince çalışılan her eczane için ayrı bir sigortalı hizmet listesi eklenecektir)

·        Staj dönemine başlamış ve süresi belirsiz şekilde çalışmayacak destek personelinin staj defterini ve halk eğitimde düzenlenecek olan teorik eğitim katılım belgelerini almaları gerekmektedir.

Staj defterinin doldurulması:

·        Devam Çizelgesi bölümüne stajın başladığı ay yazılarak başlanan günden itibaren her gün için 1 kutucuk işaretlenecektir.

·        Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus  Cumartesi Pazar günleri ve resmi tatillerin işaretlenmeyecek olmasıdır.

·        İşaretlenen her bir gün 10 saat olarak hesaplanacaktır. Eczane çalışanının eczane stajını bitirmek için toplam 1200 saat 120 iş günü çalışması gerekmektedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2595