ECZANE TEKNİSYENLERİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURULARI

T.E.B. , T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C.Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan eğitimlerin devam etmesine karar verilmiştir.

Eğitimler güz dönemi boyunca başvuruların gerekli sayıya ulaşmasıyla açılacak olan gruplarla devam edecektir. Bu amaçla eczanelerde çalışan ( kalfa, kalfa yardımcısı ve çırak) ve aşağıda belirtilen koşullara uyan teknisyen adaylarının en az 1 yıl (kesintili olabilir) sigortalılık süresini tamamladıkları zaman başvuru formunu doldurarak ilgili evraklarla birlikte odamıza başvurmaları gerekmektedir.

(Kursa Katılım Şartları ve Başvuru formları web sayfamızın sol bölümünde sürekli yer alacaktır.)

Kursa Katılım Şartları ( protokol madde:8 )

1-     En az ilkokul veya ilköğretim okulu mezunu olmak

2-     Sağlık durumu mesleği icra etmesine uygun olmak

3-     Eczanelerde eczacıya destek personeli olarak asgari 1 yıl çalıştığını (kesintili olabilir, toplamda 1 yılın tamamlanması gerekir.) sigorta primleri ile belgelendirmek

Şartları aranır.

Bu protokol çerçevesinde eğitime katılmayan personelin daha sonra değişecek yasa gereği eczane destek personeli olarak çalışmaları mümkün olmayacağından katılım son derece önemlidir.

Eğitime Katılanlardan İstenilen Belgeler :

1-     Diploma fotokopisi (başvuru sırasında aslı katılımcının yanında olacaktır)

2-     Nüfus cüzdanı örneği (muhtardan)

3-     Sağlık raporu (tek doktor raporu yeterlidir.)

4-     İkametgâh (muhtardan)

5-     Sabıka kaydı (yeni tarihli)

6-     Eczanede en az 1 yıl (kesintili olabilir)   çalıştığını belgeleyen sigorta prim dökümü ve eczaneye ait sigortalı hizmet listesi

7-     Başvuru formu (ekte)