Eritropoietin ve Darbepoetin Preparatlarını İhtiva Eden Reçetelerin

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel müdürlüğü tarafından TEB’ne gönderilen 07.09.2011 tarihli yazı ve TEB’nin Odamıza göndermiş olduğu 15.09.2011 tarihli yazıda;

SGK protokolünün (3.7) numaralı bendinin (c) ve (d) bentlerinin yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemiyle SGK ve TEB aleyhine Danıştay Onuncu Dairesinde açılan davada verilen karara itirazın görüşüldüğü Danıştay idari Dava Daireleri Kurulu’nun 03.05.2011 tarihli ve Y.D. itiraz No. 2011/302 sayılı kararı gereğinde 02.09.2011 tarihi itibariyle Protokolün ilgili maddesinde konu edilen Eritropoietin ve Darbepoetin Preparatlarını İhtiva Eden Reçetelerin" ve "Diyaliz Solüsyonlarını İhtiva Eden Reçetelerin" SGK ve birliğimiz tarafından belirlenen usule göre eczanelerden dönüşümlü olarak karşılanması ve eczacı odasınca onaylanması uygulanmasına son verildiği bildirilmiştir.

İlgili kararın tarafımıza resmi olarak 15.09.2011 tarihi itibariyle bildirilmiş olması nedeniyle bu tarihe kadar karşılanan, yukarıda bahsi geçen reçeteler için oda tevzii onayının yapılması gerekmektedir.

Ayrıca, ilgili karar SGK’yı kapsamakta olup yeşilkart ve diğer tevzii gruplarının sistem girişi ve tevzii onaylarının devam ettiğini bildirir,

Bilgilerinize sunarız.

TEB'NİN İLGİLİ YAZISI