EŞDEĞER İLAÇ KULLANIMI

SGK’nın TEB’ne göndermiş olduğu yazıda,

Aynı eşdeğer grupta bulunan ilaçların eczaneye hekim yada hasta aracılığı ile mutlaka reçetede yazılı ilacın talebine ilişkin bir bilgi verilmediği takdirde eczacının bu ilaçları birbiri yerine verme yetkisi bulunduğu, bu ilaçların sözleşmeli eczanelerce, Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin Protokol’ÜN 3. Uygulanacak Usul ve Esaslar başlıklı maddesinin 3.2.11. alt bendinde yer alan;

Reçetede ilacın ticari adı belirtilmeyip sadece kimyasal adı (etken madde adı) belirtilmiş ise eczacılar tarafından o etken maddeyi içeren piyasada bedeli en düşük olan ilaç verilecektir. Pahalı olan ilacın verilmesi halinde en düşük bedel üzerinden ödeme yapılır. Ancak provizyon sisteminde eşdeğer ilaç uygulaması bandında yer alan ilaçlardan herhangi birisinin verilmesi halinde verilen ilacın bedeli ödenecektir.” hükmü doğrultusunda karşılandığı,

Bu uygulamayı Sağlık Bakanlığı’nın 15/06/2009 tarihli, 120 sayılı Eşdeğer İlaç Kullanımı Genelgesinin de desteklediği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

EŞDEĞER İLAÇ KULLANIMI KONULU YAZI