FX 15 Zayıflama Kapsülü hakkında;

Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü?nün İl Sağlık Müdürlüğü?ne göndermiş olduğu 16.12.2009 tarih, 083554 sayılı yazıda;

FX 15 Zayıflama Kapsülü adlı ürünün inceleme ve analizleri sonucunda;

Doktor kontrolünde kullanılması gereken ve Bakanlıktan ruhsatlı zayıflama ilaçlarında etkin madde olarak bulunan ?sibutramin? maddesini içerdiği tespit edildiği, 1262 sayılı İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu gereğince Bakanlıktan ruhsat/izin alınmadan ilaçların imali, ithali ve satışının yasak olduğu, bu şekilde izinsiz olarak ilaçları imal/ithal etmek, bilerek satmak ve satılığa arz etmek veya sattırmak fiilleri hakkında aynı kanunun 19. maddesi  gereğince işlem yapıldığı,

Bu nedenle ilimizde bulunan aktar ve baharatçılar, ecza depoları ve eczanelere gidilerek halkı yanıltarak yanlış kullanıma neden olan ve toplum sağlığını tehdit eden ?FX 15 Zayıflama Kapsülü? adlı ürünün imali, ithali ve/veya piyasaya verildiğinin tespiti halinde mühür altına alınarak imal/ithal ve satışının durdurulması ve 1262 sayılı İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu Ek 6 ncı maddesi gereğinin yapılacağı bildirilmiştir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 14751