GLOKOM İLAÇLAR HK.

Birliğimiz tarafından T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı?na gönderilen 01.09.2006 tarih, 4472 sayılı yazı ile, Glakom tedavisinde kullanılan ilaçların kullanım ve bitim süreleri ile ilgili olarak hastalar ve eczacılar açısından yaşanan sıkıntı bildirilmiş olup, konuya açıklık getirilerek meslektaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi talep edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı tarafından Birliğimize gelen 14.11.2006 tarih, 63269 sayılı cevap yazısı aşağıdadır.

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı S.S.K. İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı?nın Birliğimize gönderdiği 63269 sayılı yazısı;

?İlgide kayıtlı yazınız ve ekleri incelenmiştir. Glokom tedavisinde kullanılan ilaçların S.S.K. sözleşmeli eczaneler provizyon sisteminde Sağlık Bakanlığınca onaylanmış prospektüs bilgileri esas alınarak düzenleme yapılmıştır. Örn; Glokom tedavisinde kullanılan Cosopt Oftalmik damlanın miktarı 5ml. Dir. Normal kullanım dozu olan günde 2x1 olmak üzere her iki gözde ikişer damladan 4 damla kullanıldığı takdirde 28 günde; Xalatan damla ise 2,5 ml. olup her iki göze birer damladan iki damla kullanıldığı takdirde 28 günde bitmesi gerekmektedir. Ayrıca damla formunda olan ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve prospektüslerinde belirtilmiş olan kullanım süreleri ile kısıtlandırılmıştır.? şeklindedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 3931