HASSAS TERAZİLERİN MUAYENE İŞLEMLERİ HAKKINDA

Bilindiği üzere eczanelerde kullanılan hassas terazilerin muayene işlemleri 2 yıl geçerli olmak üzere yapılmaktadır. Damgası kopmuş, bozulmuş ve muayene süresi geçmiş terazilerin ise muayenesi yapılmayarak ilgili yasa hükmü gereği kullanılması yasaklanmaktadır. Ancak; 28.02.2019 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan hak kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere damgası kopmuş, bozulmuş ve muayene süresi geçmiş terazilerin muayenelerinin yapılmasına olanak sağlanmıştır. Bu nedenle; bu fiil kapsamında terazisi olan meslektaşlarımızın 28 Mayıs 2019 tarihine kadar ekteki formu 2 nüsha  doldurup, ıslak imza/kaşe yaparak ve ekine terazi etiket görüntüsünü de ekleyerek Odamız bünyesindeki yetkili muayene servisine başvurabilirler. Başvuru sonrasında gerekli işlemler yapılarak bu terazilerin kullanabileceğini bildirir,

Bilgilerinize sunarız.

Not: Yetkili muayene servisleri tarafından elektronik hassas teraziler ile eşit kollu teraziler muayene edilebilmektedir. Eşit kollu terazilerde kullanılan gram takımlarının ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Mersin İl Müdürlüğü tarafından yapılması gerekmektedir.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

11 Mart 2019 - Okunma Sayısı : 1200