HASSAS TERAZİLERİN MUAYENE İŞLEMLERİ HAKKINDA

         DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ;

      Bilindiği üzere eczanelerimizde kullanmış olduğumuz hassas terazilerin muayene işlemlerinin her iki yılda bir yapılması gerekmektedir. Mersin Eczacı Odası İktisadi İşletmesi olarak yetkili muayene servisimizce  başvurular alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda 2018 yılında satın alınan ya da herhangi bir yetkili muayene servisi tarafından 2018 periyodik muayenesi yapılan tartı aletlerinin muayene işlemleri için eczacılarımızın 28 Şubat 2020 tarihine kadar başvurularını yapması gerekmektedir.

       Bakanlık sistemine doğru girilebilmesi adına Ekte bulunan başvuru belgesinin bilgisayar ortamında  2 nüsha  doldurulması, ıslak imza/kaşe yapılması ve ekine terazi etiket görüntüsünün de eklenerek  28 Şubat 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar Odamıza ulaştırılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilemeyecektir.

           Bilgilerinize sunulur.

Notlar:

- Yetkili muayene servisleri tarafından elektronik hassas teraziler ile eşit kollu teraziler muayene edilebilmektedir. Eşit kollu terazilerde kullanılan gram takımlarının muayenesi TSE  tarafından yapılmaktadır.

Başvuru formunda doldurulan bilgiler anlık sisteme kayıt edileceğinden bilgilerde herhangi bir hata olması durumunda sistemde herhangi bir değişiklik söz konusu olamayacağından Muayene Başvuru Formunun dikkatli doldurulması gerekmektedir.

- Muayene işlemleri için geçerlilik Bakanlıkça yıl bazında değerlendirildiğinden 2018 yılı içerisinde muayene yaptırmış veya satın almış tüm meslektaşlarımızın yine 28 Şubat 2020 tarihine kadar muayene başvurusu yapmaları gerekmektedir.

- 27.12.2019 tarih, 30991 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Yönetmelik gereği muayene ücreti KDV Dahil 96,87 TL olup, başvuru sırasında tahsil edilecektir.

- Kalibrasyon işlemleri ile muayene işlemleri birbirinden ayrı işlemler olup, hassas teraziler için kalibrasyon işlemlerinin yapılmasına gerek olmayıp, termometre ve ısı nem ölçerler için kalibrasyon yapılması gerekmektedir.

- 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun ilgili maddesi gereğince beyanname vermeyen, damgası kopmuş, muayene süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilerin İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılacak denetlemelerde 613 TL ile 12.258 TL arasında değişen idari para cezası uygulanacaktır.

- Yönetmeliğe uygun hassas terazi Odamızda KDV Dahil 1.250 TL olarak satışı yapılmaktadır.

        Bilgilerinize sunarız.

MUAYENE BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

 

27 Ocak 2020 - Okunma Sayısı : 2176