HATIRLATMA!! YEŞİLKART REÇETELERİNE E-RAPOR GÖRÜNTÜ ÇIKTISININ EKLENMESİ GEREKMEKTEDİR.

17 Mart tarihli duyurumuzda; yeşilkartlı hastaların reçete ekine e-rapor görüntü çıktısını eklenmesi gerektiği bildirilmişti.  Ancak; yapılan kontrollerde reçete ekinde halen e-rapor çıktısı eklenmediği tespit edilmiştir. İlgili duyuru aşağıda tekrarlanmış olup, eczacılarımızın bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

“Bilindiği üzere 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle e-rapor uygulaması başlamış olup, hasta adına düzenlenen raporların hastaneler tarafından medula sistemine kayıt edilmesi gerekmektedir. Hastalara bilgi amaçlı hastaneler tarafından verilen çıktılar ise bir önem taşımamaktadır.

Bölgemizde Yeşilkart reçete kontrolleri gönüllü eczacılarımız eşliğinde Odamız bünyesinde kontrol edildiğinden, kontrol esnasında e-raporların sistemden görülme imkanı bulunmamaktadır. Bu sebeple eczacılarımızın medula sistemindeki e-rapor görüntü çıktılarını reçete arkasına eklemeleri gerekmektedir. Konu hakkındaki duyurumuz 27 Kasım 2010 günü web sayfamız aracılığıyla yapılmıştır.

Yapılan kontrollerde e-rapor görüntü çıktısının reçete arkasına eklenmediği yada hastaneler tarafından hastalara bilgi amaçlı verilen çıktıların reçetelere eklendiği tespit edilmiştir.  Bu şekilde eksik veya yanlış gönderilen reçetelerin Odamıza ikinci bir iş yükü yaratmakta ve incelemeler gecikmektedir.”

Meslektaşlarımızın reçete ekine e-rapor görüntü çıktısını eklemeleri gerekmekte olup, reçete ekinde e-rapor görüntü çıktısı bulunmayan reçetelerin düzeltilmek üzere iade edileceğini bildirir;

Bilgilerinize sunarız

29 Haziran 2011 - Okunma Sayısı : 3573