İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN - İLAÇ SUİİSTİMALİ, KAYBOLAN REÇETELER

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İlaç Suiistimali

Kırklareli İli Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğünün 2016 Aralık ayı yeşil, kırmızı reçete kontrollerinde B... M... (T.C. NO:6146...) adlı şahsın Xanax 1 mh tb. adlı ilacı farklı hastanelere başvurarak sık aralıklarla reçete ettirdiği, raporu olmadığı ve eczanelerden temin ettiğinin bildirildiği ilgili şahsın ilacı suiistimal ettiği kanısına varıldığı bildirilmiştir.

Erzurum Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğini yazısında; T.. S..(T. C. No- 3445....) isimli şahsın Palandöken Devlet Hastanesine gelerek Rivotril tablet adlı ilacı talep ettiği ve hastane tarafından yapılan değerlendirmede Benzodiazepin bağımlılığı olabileceği ve suiistimal olduğu kanaatinin oluştuğu bildirilmiştir.

Sahte Reçeteler

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan başvuruda; aynı ilaçların yer aldığı, aynı teşhisler ve aynı protokol numarası kullanılarak düzenlenen iki reçetenin sahte olabileceği şüphesi ile araştırılması istenmiştir. (N.. K.. - R.. K..) M.S. Baltalimanı Kemik Hast. ve Araştırma Hastanesinde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Dr. H.. F.. adına imza kaşe görülmesi üzerine yapılan araştırmada bu reçetelerin bu hekim tarafından düzenlenmediği, ve reçete üzerinde isimleri görülen hastaların hastaneye müracaatları olmadığı, reçetelerin sahte olduğunun  tespit edildiği bildirilmiştir.

Kaybolan, Çalınan Reçeteler

Zonguldak İli Bülent Ecevit Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında görevli Doç. Dr. Ö.. S..'ya zimmetli 08YD 653701-653706 seri no'lu reçetelerin kaybolduğu bildirilmiştir.

Eczacılarımızın reçete karşılarken bu hususlara dikkat etmeleri gerektiğini bildirir,

Bilgilerinize sunarız

03 Mart 2017 - Okunma Sayısı : 1240