İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN - İLAÇ SUİİSTİMALİ, KAYBOLAN REÇETELER, SAHTE REÇETELER

 İl Sağlık Müdürlüğü'nün Odamıza göndermiş olduğu yazılarda;

 

Sahte Reçeteler

         İstanbul İli Tuzla İlçe Sağlık müdürlüğü tarafından yapılan rutin eczane denetimlerinde daha önceki muhtelif sahte reçete duyurularında adları geçen Şa... ÇA.. (T. C. No - 3026..) ve Mu.. BA.. (T. C. No - 5693....) adına düzenlenmiş Aferin Kapsül reçetelerine rastlandığı, yapılan araştırmalar neticesinde söz konusu reçetelerin Tuzla İlçesinde faaliyet göstermekte olan Özel Gisbir Sağlık Merkezi Hastanesinde görevli Dr. Ha.. BA.., aynı hastanede görevli Op. Dr. Me.. Er.. ER.. ve Pendik İlçesinde faaliyet gösteren Özel Kurtköy Ersoy Hastanesinde görevli Op. Dr. Ca.. ŞA..tarafından düzenlenmemiş olduğu bahse konu reçetelerin sahte olduğu tespit edilmiştir.

         Ankara İli Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi kadrosunda görev yapan Uzm. Dr. Ha.. ALİ...nun Ne.. IL.. (T. C. No- 5325..) ve Şe.. YÜ.. (T. C. No- 498...) adlı şahıslara ait kontrole tabi Lyrıca reçetelerinin kendisi tarafından yazılmadığının bildirmesi üzerine bahse konu reçetelerin sahte olduğunun tespit edildiği bildirilmiştir.

         İstanbul İli Kadıköy İlçesinde faaliyet gösteren Medeniyet Üniversitesi Göztepe eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Acil Tıp Asistanı Dr. Fa.. EKİZ C..'in ve Ataşehir ilçesinde faaliyet göstermekte olan Özel Avicenna Hastanesi'nde görevli Acil Hekimi Dr. Me.. Pı.. UĞ..'un kaşalerinin bulunduğu, Katarakt teşhisi ile Tropamid fort Damla ve Tropamid %0,5 damla içeren reçetelerden şüphelenildiği, yapılan araştırma neticesinde her iki hekimin de kaşelerinin kaybolmuş olduğu belirtildiği bildirilmiştir.

         Ankara İli Sincan İlçesinde faaliyet gösteren bir eczane tarafından karşılanan, üzerinde Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Dr. A.. C.. KAR..tarafından düzenlendiği görülen ve Mu.. ER.. (T. C. No- 1248...) adına düzenlenen reçetenin sahte olduğunun tespit edildiği bildirilmiştir.

         Ankara ili Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortapedi Kliniğinde görevli doktorların kaşelerinin kullanılarak sahte Lyrıca reçetelerinin düzenlendiğinin tespit edildiği bildirilmiştir.

 

Kaybolan Reçeteler

         İlimiz Mersin Üniv. Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünde kullanılan yeşil reçetenin 815701 seri no'lusunun tamamının sehven hastaya verildiği bildirilmiştir.

 

  İlaç Suiistimali

         Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'ne eczaneler tarafından yapılan şikayetler ile Fa.. KÖ... (T.C. No- 1646...) isimli şahsın adına düzenlenen elektronik imzalı reçete ile SGK güvencesi olmadığından çeşitli eczanelerden aynı reçete ile "A-ferin Kapsül" adlı ilacı ücretli bir şekilde almak istediğinden ilacı suiistimal ettiği şüphesinin oluştuğu bildirilmiştir.

         Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler doğrultusunda Fe.. GÜ.. (T.C. No - 1518...) ve Co.. GÜ.. (T. C. No- 1000....) isimli şahısların eczanelerden "Üropan 5 mg. tablet" isimli ilacı medula üzerinden ve çoğunlukta ücretli olarak alışının yapıldığının tespit edildiği, bahsi geçen şahısların ilgili ilacı suiistimal ettikleri kanaatinin oluştuğu bildirilmiştir.

         Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nün göndermiş olduğu yazıda, Hü.. SA...(T. C. No- 5324...), Çe.. SA.. (T. C. No- 4438...)  ve A.. BO.. (T. C. No- 1561... ) isimli şahısların Rivotril 2mg. tablet isimli ilacı aile hekimlerine sık sık yazdırarak eczanelerden temin ettikleri ve ilacı suiistimal ettikleri bildirilmiştir.

         Manisa İli Yunus Emre İlçesi Pelitalan Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Er.. TU..'ın (T. C. No - 4474..) Aldolan Ampul adlı ilacı kendisine ve bilgileri olmadan hastalarına reçete etmek suretiyle maddeyi kötüye kullandığı ve ilacı suiistimal ettiğinin tespit edildiği bildirilmiştir.

         Eczacılarımızın reçete karşılarken bu hususlara dikkat etmeleri gerektiğini bildirir,

         Bilgilerinize sunarız.

 

 

 

 

11 Aralık 2017 - Okunma Sayısı : 1442