İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN - İLAÇ SUİİSTİMALİ, KAYBOLAN REÇETELER, SAHTE REÇETELER

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Odamıza göndermiş olduğu yazılarda; 

Kaybolan Reçeteler

         Adana İli Seyhan İlçesi Akkapı ASM'de görevli Dr. Ey.. SE...'e zimmetli 14.YC.112190 ile 14.YC.112200 serileri arasındaki nüshaların kaybolduğu bildirilmiştir.

 

Sahte Reçeteler

         İzmir İli Torbalı Devlet Hastanesi'nde görev yapan Uzm. Dr. Ram... GÜ...'in şahsına ait kurum kaşesinin ve imzasının taklit edilerek Lyrica 300 mg. ikişer kutu ilaç yazıldığı, bu reçetelerin sahte olduğu bildirilmiştir.

         İzmir İli Torbalı Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Ay.. AV.. TRA...'nın şahsına ait kurum kaşesinin ve imzasının taklit edilerek Lyrica 300 mg. ilaç yazıldığı, bu reçetelerin sahte olduğu bildirilmiştir.

         İzmir İli Torbalı Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Sal.. Nur.. TA... YÜK...'in şahsına ait kurum kaşesinin ve imzasının taklit edilerek Lyrica isimli  ilacın kurum dışında da  yazıldığı, bu reçetelerin sahte olduğu bildirilmiştir.

 

İlaç Suiistimali

         Çankırı İl Sağlık müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler ve yapılan eczane şikayetlerinde Em... DÖN... ( T.C. No -3109....) , Mu...  DÖN... ( T.C. No -3110....) ve Ne... YAL...'ın ( T.C. No -3109....) yeşil reçeteye tabi (Xanax, Ativan Axpidet, Nervium, Rivotril, Diazem vb.) farklı ilaçları eczanelerden e-reçete ile sık sık temin ettikleri, dostorlara yazdırmaya çalıştıkları tespit edilmiş ve söz konusu kişilerin bu ilaç suiistimali şüphesi oluştuğu bildirilmiştir.

         Eczacılarımızın reçete karşılarken bu hususlara dikkat etmeleri önem taşımaktadır.

 

 

15 Ocak 2018 - Okunma Sayısı : 1280