İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN - İLAÇ SUİİSTİMALİ, KAYBOLAN REÇETELER, SAHTE REÇETELER

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Odamıza göndermiş olduğu yazılarda;

İlaç Suiistimali

İlimiz Silifke İlçesinde aile hekimi olarak görev yapan Uzm. Dr. Ay.. K. GÜR.. tarafından Fa.. GÜ... (T. C. No-3801....) isimli hastanın sık olarak Geralgine-k tablet ve Eksofed tablet reçete ettirmek istediği ve ilacı suiistimal ediyor olabileceği bildirilmiştir.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapılan bildirimde; Si.. KÜ... (T.C. No-2865....) isimli şahsın farklı hastane ve farklı hekimler tarafından farklı hastalar adına "Aldolan Amp." isimli ilacı reçete ettirdiği ve eczanelerden şahsen aldığı, suiistimal söz konusu olduğundan reçete karşılanırken bu hususa dikkat edilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Afyankarahisar İli Dinar Devlet Hastanesinde görev yapan Uz. Dr. De.. ÖK..'in bildirimi üzerine; Mız.. ÇİRK... (T. C. No-5048....) isimli hastanın Rivotril isimli ilacı suiistimal ettiği kanaatinin oluştuğu bildirilmiştir.

Bursa İli Mudanya Devlet Hastanesi'nde görev yapan Nöroloji uzmanı Dr. Se... TOP...'nun bildirimi üzerine, Ga.. BAY... (T. C. No-1468...) , Fa... SEÇ... (T.C. No - 1741...) , Me.. RE... (T. C. No - 1741....) isimli hastaların talep etmiş odlukları ilaçları suiistimal ettikleri kanaati oluştuğu bildirilmiştir.

Sahte Reçete

Ankara İli Çankaya Özel Tıp Merkezinde Uzm. Dr. Ke.. ŞE... tarafından yazıldığı görülen A-Ferin 30 Kapsül reçetelerinin sıklığı nedeni ile yapılan araştırmada böyle bir tıp merkezi olmadığı bildirilmiştir.

İstanbul İli Ataşehir İlçesi Özel Örnek Tıp Merkezinde görevli Dr. Ha.. GÖK...'nin kaşesinin bulunduğu 30.04.2018 tarih, 9746 protokol no'lu Es.. ÖZ... adına yazılmış olduğu görünen reçetenin kaşe ve imzasının sahte olduğunun tespit edildiği bildirilmiştir.

Ankara İli Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniğinde asistan olarak görev yapan Dr. Se... BAR...'nın Sağlık Müdürlüğü'ne yaptığı bildirimde, pregabalin etken maddeli Lyrica adlı reçetenin kendisi tarafından düzenlenmediği, reçetedeki kaşenin sahte olduğu bildirilmiştir. 

Ankara İli Ankara İli Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji asistanı olarak görev yapan Dr. Hi.. AL...'ın Sağlık Müdürlüğü'ne yaptığı bildirimde, pregabalin etken maddeli Lyrica adlı reçetenin kendisi tarafından düzenlenmediği, reçetedeki kaşenin sahte olduğu bildirilmiştir.

İstanbul İli Ataşehir ilçesinde muayenehanesi bulunan KBB Uzmanı Prof. Dr. Mu.. SA...'nın adının kullanıldığı ve üzerinde Özel Muayenehane Kadıöy-İstanbul ifadesi bulunan bir kaşe düzenlenip Aferin Kapsül ve Novalgin tablet yazılı 2 adet reçetenin sahte olduğu bildirilmiştir.

Ankara İli Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Doç. Dr. Şe.. Mu.. ARI... tarafından Fa.. KOY... isimli hastaya 10.05.2018 tarihinde yazmış olduğu görülen reçetedeki kaşenin ve imzanın sahte olduğu bildirilmiştir.

Kaybolan Reçeteler

Ağrı İli Taşlıçay İlçesi 15 Temmuz Şehitleri ASM'de görev yapmakta olan Uzm. Dr. A. Ce.. YIL...'a zimmetli 14-YC/299101 - 14-YC/299200 seri no aralığında olan bir adet yeşil reçete koçanının kaybolduğu bildirilmiştir.  

 

Eczacılarımızın reçete karşılarken bu hususlara dikkat etmeleri gerektiğini bildirir,

Bilgilerinize sunarız.

 

 

07 Haziran 2018 - Okunma Sayısı : 1312