İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN - İLAÇ SUİİSTİMALİ, KAYBOLAN REÇETELER, VB.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Odamıza gönderdiği yazılarda;

İlaç Suiistimali

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün kırmızı yeşil reçete kontrolleri sırasında; Emre GÜNEŞ isimli şahsın 3 farklı hak sahipliği olduğu, Tramadol HCL etkin madde içeren farklı raporlarla değişik hekimlere çok sayıda Contramal ret. Tab. Reçetesi yazdırıp ödemesini kendisi karşılayarak eczanelerden temin ettiği ve suistimal  söz konusu olduğu,

Balıkesir İl sağlık Müdürlüğü’nün gönderdiği yazıda Tuncay AŞKIN ve Burhanettin KAMALAR isimli şahısların yüklü miktarda Rivotril Tablet ile Xanax Tablet isimli ilaçları ücretli olarak almak istedikleri ,

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünün gönderdiği yazıya istinaden, Ortahisar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün geriye dönük yaptığı reçete kontrollerinde Aşkın TOPALOĞLU (T. C. 2496659…), Emine TOPALOĞLU (T. C. 24965559…) ve Derviş TOPALOĞLU (T. C. 25100554…) isimli şahısların Akineton 2 mg 100 Tablet, Nervium 5 mg 50 Tablet, Xanax 1 mg 50 Tablet ve Fenokodin 20 Tablet isimli ilaçları sık aralıklarla yazdırdıkları ve temin ettikleri,

Tekirdağ İli Saray İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün 2016 yılı reçetelerini incelemesi sonucunda Doğan HALLAÇ isimli şahsın Akineton 20mg 100 Tablet ve Rivotril 2 mg 30 Tablet isimli ilaçların suistimal edildiği tespit edilmiştir,

Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesi Devlet Hastanesine giden Ali FESLİ (T. C. 42856734…) ve İbrahim FESLİ’nin (Tc:42874733…)  değişik şikayetlerle hastaneye başvurduğu anlaşılmış, Akineton isimli ilacın suiistimalinin yapıldığı tespit edilmiştir,

Konya İli Akşehir İlçesi’nde faaliyet gösteren Özel Park Hayat Akşehir Hastanesi’nin İl Müdürlüğü’ne ilettiği yazıda İsmail ÖNSAY isimli şahsın Rivotril 2 mg Tablet isimli ilacı suiistimal ettiği bildirilmiştir.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı rutin yeşil reçete kontrolleri sırasında Yasin DUMAN, Canan DUMAN, Yağmur DUMAN, Erdem DUMAN, Ali DUMAN ve Hatice DUMAN isimli şahısların Xanax ve Rivotril isimli ilaçları suistimal ettikleri bildirilmiştir.

Kayıp Reçete

İlimiz Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Algoloji Bilim Dalı Polikliniğinde kullanılan 13-YD/815484 no'lu yeşil reçetenin 3. nüshasının sehven hastaya verildiği bildirilmiştir.

Sahte Reçete

İstanbul Esenyurt İlçesinde faaliyet gösteren bir eczanenin bildirimi üzerine;     Dr. M. Davut TOKLU tarafından yazıldığı görülen, Deniz EROL (T. C. 20456519...) isimli şahsa düzenlenen Aferin kapsül ve dolorex draje içeren reçetede  hakkında İlçe sağlık müdürlüğü tarafından yapılan incelemede ilgili reçetenin Dr. M. Davut TOKLU tarafından yazılmadığı, imzanın bahsi geçen doktora  ait olmadığı, reçetenin sahte olduğunu tespit edildiği bildirilmiştir.

Eczacılarımızın reçete karşılarken bu hususlara dikkat etmeleri gerektiğini bildirir,

Bilgilerinize sunarız.

09 Eylül 2016 - Okunma Sayısı : 2728