İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN - KAYBOLAN REÇETELER , SAHTE REÇETELER !!

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Odamıza göndermiş olduğu yazılarda;

Sahte Reçeteler

Ankara Keçiören İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan reçete kontrollerinde Murat SOYSAL isimli hastanın doktorların kaybolan kaşelerini kullanarak çok sayıda sahte reçete ile Aferin 30 kapsül isimli ilacı eczanelerden temin ettiği bildirilmiştir. İlgili şahsın eczanelerden ilaç temin etmeye çalışması halinde en yakın emniyet birimine suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir.

Kaybolan Reçeteler

Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi Özel Optimed Hastanesinde görev yapan Dr. Ekrem Coşkun PINAR tarafından hasta Fatma AYDOĞAR'a reçete edilen 13-YD 342851 seri no'lu yeşil reçetenin üçüncü nüshasının kaybolduğu,

Mersin Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniğinde kullanılan 018969 seri numaralı kırmızı reçetenin kaybolduğu,

Eskişehir İli Yunus Emre Devlet Hastanesinde görevli Dr. Hale MORAL'a zimmetli seri 14-YA 237716, 237728 ve 237785 seri nolu yeşil reçetelerin 3. nüshalarının kaybolduğu, Dr. Kenan KOCATÜRK'e zimmetli seri 13-YB 832101 nolu yeşil reçetenin 3. nüshasının kaybolduğu, Dr. Hüseyin ÜNLÜ'ye zimmetli seri 13-YB 852801 den 852833'e kadar olan yeşil reçetelerin 3. nüshalarının kaybolduğu bildirilmiştir.

Eczacılarımızın reçete karşılarken bu hususlara dikkat etmeleri gerektiğini bildirir,

Bilgilerinize sunarız.

06 Temmuz 2015 - Okunma Sayısı : 1279