İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN - SAHTE REÇETELER, İLAÇ SUİİSTİMALİ, KAYBOLAN REÇETELER HAKKINDA

         İl Sağlık Müdürlüğü'nün Odamıza göndermiş olduğu yazılarda;

              Sahte Reçeteler

              İzmir İli Menemen İlçesi Çamdibi Genel Cerrahi Polikliniği, Doç. Dr. F.. Ö.. kaşeli A.. E.. adına düzenlenmiş sahte reçete  ile Lyrica 300 mg. adlı kontrole tabi ilacın ilçede faaliyet gösteren eczanelerden alınmaya çalışıldığı bildirilmiş olup,  Doç.Dr. F.. Ö.. kaşeli ve imzalı reçetelerin hekimle irtibata geçilmeden karşılanması gerekmektedir.

                 İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne şüpheli reçete olarak iletilen üzerinde Tepecik  Eğitim Araştırma Hastanesinde  görevli Ortopedi ve Tramvotoloji Uzm. Op.   Dr. İ. E.. K..'ın kaşe bilgileri bulunan ve kontrole tabi ilaç olan Lyrica 300mg kapsül içeren  2 adet reçetenin araştırılması sonucunda, ilgili   hekimin yaklaşık 2 ay önce kaşesinin çalındığı ve söz konusu reçetelerin kendisinin yazmadığı öğrenilmiş ve reçetelerin sahte olduğunun tespit edildiği,

               Ankara İli Yıldırım Beyazıt Üniv. Yenimahalle Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı  olarak görev yapan Dr. Ş.. D.. tarafından 20.03.2017 tarihinde A.. B.. (T.C. 1648.....)  adına  düzenlenen  reçetenin sahte olduğu, ilgili hekime ait reçetelerde hekim ile irtibata geçilmesi gerektiği bildirilmiştir.

                 İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Dr. Ö.. F.. TÜRKİŞ tarafından 09.05.2017 tarihinde A.. K.. adına   düzenlendiği görülen Lyrica  300 mg. kapsül reçetesinin sahte olduğu bildirilmiştir.

         Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün yazısında; Bayraklı 10 no'lu ASM, Dr. Ö.. F.. Ş.. kaşeli, H.. Ş.. adına düzenlenmiş sahte reçete ile A-ferin 300 mh. tab. adlı kontrole tabi ilacın eczanelerden alınmaya çalışıldığı belirtilmiştir. Dr. Ömer Faruk ŞAHİN kaşeli ve imzalı tüm reçetelerin anılan hekimle irtibata geçmeden karşılanmaması gerektiği bildirilmiştir.

         İstanbul İli kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve araştırma Hastanesinde görevli Dr. H.. D..'in kaşesi kullanılarak düzenlenen ve içeriklerinde Lyrica 300 mg. kapsül yazılı olan 01.02.2017, 16.02.017 tarihli iki adet sahte reçetenin tespit edildiği, ilgili hekim reçetelerin kendisi tarafından yazılmadığını, 3-4 ay önce kaşesinin çalışmış olduğunu ifade ettiği bildirilmiştir.

         Ankara İli Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik ve Rehabilitasyon kliniğinde asistan olarak görev yapmakta olan Dr. M.. Y..'nın İ.. Y.. adına düzenlediği görülen reçetenin sahte olduğu bildirilmiştir.

         Ankara İli Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik ve Rehabilitasyon kliniğinde asistan olarak görev yapmakta olan Dr. E.. A..'ın Ç.. Ş.. adına düzenlediği görülen reçetenin sahte olduğu bildirilmiştir.

         İzmir İli Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli  Doç. Dr. F.. G.. U..'nun kaşe bilgileri ve imzası kullanılarak düzenlenmiş Lyrica 300 mg kapsül reçetelerinin sahte olduğu bildirilmiştir.

         İzmir İli Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli  Doç. Dr. F.. G.. U.. ve Nöroşirurji Başasistanı Op. Dr. M.. Ç..'ın kaşe bilgileri ve imzası kullanılarak düzenlenmiş  Lyrica 300 mg kapsül reçetelerinin sahte olduğu bildirilmiştir.

         Ankara İli Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik ve Rehabilitasyon Kliniğinde asistan olarak görev yapmakta olan Dr. S.. U.. K..'nün Ö.. U.. adına düzenlendiği görülen reçetenin sahte olduğu bildirilmiştir.

         Muğla İli Yatağan İlçesi Tepecik Eğitim ve araştırma Hastanesinde görevli Op. Dr. S. A.. E.. tarafından yazıldığı görülen, 13.04.2017 tarihli 3 adet Lyrica 300 mg. yazılı reçetelerin sahte olduğu bildirilmiştir.

         Ankara İli Özel Kudret Internatıonal Hospital'da Dr. Şevket Javaz'ın 1054....  T. C. nolu L.. K.. adına düzenlendiği görülen Aferin Kapsül ve Euthyrox 25 mcg. 50 tablet reçetesinin sahte olduğu bildirilmiştir.

         İzmir İli Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli  Doç. Dr. Emre BİLGİN ve Op. Dr. M.. K..'nın kaşelerinin kopyalanarak ilgili hekimlerin bilgisi dışında Lyrica 300mg. kapsül  kaşe bilgileri ve imzası kullanılarak düzenlenmiş Lyrica 300 mg kapsül reçetelerinin sahte olduğu bildirilmiştir.

 

                     Kaybolan Reçeteler

         Mersin İli Silifke Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniğinde kullanılan 11YB 0048956 seri no'lu bir cilt yeşil reçetenin kaybolduğu,

         Kastamonu İli Merkez Mescit Köyü ASM'de görevli Dr. C.. G..'e zimmetli 06-YB (334561) ve (334593-334600) seri numara arasındaki yeşil reçetelerin yazılı olan 3. nüshalarının kaybolduğu,

         Karabük İli Yenice Devlet Hastanesinde kullanılan yeşil reçetelerden 14-YC/849301 seri nolu reçetenin ilk nüshasının kaybolduğu,

         Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde kullanılan 289601 - 289625 seri numaralı mor reçete koçanının 289609 numaralı sayfasının kaybolduğu bildirilmiştir.

         Mersin Şehir Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Birimi sorumlusu hemşire E.. K..'a teslim edilen 13 MA 391251 seri numara ile başlayan 25 sayfalı mor reçete koçanının kaybolduğu bildirilmiştir.

         Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine zimmetli 002942 nolu mor reçetenin kayıp olduğu bildirilmiştir.

              İlaç Suiistimali

         İzmir İli Dr. Suat Seren Göğüs Hast. Hastanesinde görevli Uzm. Dr. I.. Ç..'un düzenlediği tutanakta isimleri     belirtilen N.. Y.. (T.C. No-5694... - Gabapentin, Pregabalin) , E.. B.. (T.C. No-3014... - Pregabalin, Alprazolam, Klonazepam) , Ş.. B.. (T.C. No- 4522.... -Pregabalin, Alprazolam, Klonazepam, Gabapentin) , Emre SÖYLER (T. C. No- 3100.... Gabapentin, Pregabalin)  isimli şahısların ilgili etkin maddeli ilaçları endikasyon dışı olarak ısrarla talep ettiği ve bu ilaçların suiistimalini yaptıkları kanaati oluştuğu bildirilmiştir.

                   Samsun İli Zeytinlik ASM'de görev yapan Dr. S.. E..'in   1835.... T.C. no'lu N.. D.. adlı kişini "FİBROMYALJİ" tanısıyla raporlu olup, Lyrıca adlı Pregabalin etken maddeli ilacı 300 mg 1X1 pozolojide kullanmakta olup, söz konusu kişinin bu ilacı suiistimal ettiği şüphesi olduğu bildirilmiştir.

         Samsun İli Atakent ASM'de görev yapan Dr. L.. Y..'e misafir hasta olarak müracaat eden 2732... T.C. nolu H.. Ç..'in  rexopin suiistimali kanaati oluştuğu bildirilmiştir.

         Bolu İli Gerede Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Z.. U.., kendisine başvuru yapan 1771... T.C. nolu hasta A.. Ş..'ın epilepsi raporunu yeniletmek istediğini, ancak yapılan kontrollerde bu hastanın Sağlık Bakanlığı'nda ilaç usulsüzlüğü yapan hastaların listesinde olması nedeni ile raporunu iptal ettiği, ancak ilgili hastanın sahte rapor düzenleterek Sakarya'da ilaç yazdırmaya çalıştığı bildirilmiştir.

         Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği'nin yazısında Orhan ÇİRKİNKÖSE ve B.. Ç.... adlı şahısların Rivotril Ta. Adlı ilacı reçete ettirmek istedikleri ve madde bağımlısı oldukları belirtilmiştir.

         İzmir İli Seferihisar Nepkon Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine başvurup Aldolan talebinde bulunan ve Genel Cerrahi Polikliniğine yönlendirilen 1544.... T. C. nolu Y.. Y.... isimli hasta ile ilgili olarak daha önceki tüm müracaatlarının da Aldolan talebi ve uygulaması ile sonuçlanmış olması nedeni ile ilaç suiistimali şüphesi oluştuğu bildirilmiştir.

         Karabük İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından kontrollerde 3785.... T.C. nolu A.. A.., 3788.... T.C. nolu A.. A.. ve 2787..... T.C. nolu F.. A.. isimli şahısların Aferin ve Sudafed tablet isimli ilaçları sık aralıklarla yazdırıp eczanelerden temin ettiklerinin anlaşıldığı ve suiistimal olabileceği kanaati oluştuğu bildirilmiştir.

Çalınan Kaşeler, Hırsızlık

         Çanakkale İli Gökçeada ASM'de görev yapan Dr. E.. Ş..'ın odasından Diazem ampul, (10 ampul - 1 kutu), isimli ilaç ve ilgili doktora zimmetli 08-KB 259798 - 259799 - 259800 seri numaralı kırmızı reçetelerin 3 nüshasının da çalındığı bildirilmiştir.

         İzmir İli Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Beyin ve Sinir Cerrahisi Asistanı olarak görev yapan Dr. B.. B..in kaşesinin çalındığı bildirilmiştir.

         İzmir İli Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli  Doç. Dr. F.. G.. U..'nun kaşe bilgileri ve imzası kullanılarak düzenlenmiş Lyrica 300 mg kapsül reçetelerinin sahte olduğu bildirilmiştir.

         İzmir İli Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli  Doç. Dr. F.. G.. U.. ve Nöroşirurji Başasistanı Op. Dr. M.. Ç..'ın kaşe bilgileri ve imzası kullanılarak düzenlenmiş  Lyrica 300 mg kapsül reçetelerinin sahte olduğu bildirilmiştir.

   

         Eczacılarımızın reçete karşılarken bu hususlara dikkat etmeleri gerektiğini bildirir,

          Bilgilerinize sunarız.

 

07 Temmuz 2017 - Okunma Sayısı : 9825