İLAÇ FİYAT KARARNAMESİ UYARINCA 15 HAZİRAN 2004 TARİHİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK VE EKLEMELERİ İÇEREN LİSTE – PERAKENDE SATIŞA GEÇEN İLAÇ LİSTESİ

Perakende satış fiyatı düşen ilaçlarla ilgili yapılacak uygulamalar açıklanmış ve
Listeler Türk Eczacıları Birliği web sitesinde yayınlanmıştı.

Ancak varılan görüş birliğine aykırı olarak dağıtım kanalları tarafından farklı uygulamalar yapıldığı öğrenilmiştir.

Uygulama birliğinin sağlanması açısından eczanelerimizin www.teb.org.tr adresinde yer alan Liste-2'de bulunan ilaçların (Türk Eczacıları Birliği'nin önerisini kabul etmeyen firmaların ilaçlarının) 21 Haziran 2004 akşamına kadar ilgili firmaya iade edilmek üzere iade faturası kesilerek ağırlıklı olarak çalışılan tek bir dağıtım kanalına iadesinin sağlanması gerekmektedir.

İlaç Fiyat Kararnamesi uyarınca 15 Haziran 2004 tarihinden itibaren geçerli olan orijinal, jenerik, 20 yıllık ve reçetesiz tüm Beşeri Tıbbi Ürünler Fiyat Listesindeki değişikliler ile ilgili olarak Toplam 111 kalem ilaçta değişiklik (ekleme/düzeltme) yapılmış olup, güncel ilaç fiyat listeleri www.teb.org.tr ve EK-1'de yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından Fiyat Kararnamesinden önce perakende satış fiyatı verilmeyen toplam 8 kalem ilaca perakende satış fiyatı verilmiş olup, perakende satışa geçen ilaç listesi www.teb.org.tr ve
EK-2' de yer almaktadır.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 3228