İLAÇ VE ECZACILIK KAMUOYUNA DUYURULUR

İlaç ve Eczacılık Kamuoyuna Duyurulur;
Son iki yılda ilaç fiyatları çeşitli nedenlerle geri çekilmektedir. İlaç fiyatlarının gerçekçi rakamlara inmesi ve "şeffaf ilaç fiyatı" uygulaması eczacı örgütleri olarak bizlerin her zaman desteklediği doğru bir politikadır.
Ancak piyasa koşulları içinde gerek rekabet için gerekse ucuz eşdeğer ilaç uygulaması içinde yer alabilmek için firmalarımızın zaman zaman ilaç fiyatlarında %60'lara varan indirim yaptığı veya kurum iskonto oranlarını arttırma yoluna gittiğini görmekteyiz. Son bir yıl içinde 5320 adet ilaçta fiyat indirimi veya kamu iskonto oranı düzenlemesi yapılmıştır.
Firmalarımızın her ne sebeple olursa olsun fiyat geri çekmeleri veya iskonto oranını arttırmaları tamamen kendi tercihleridir. Fakat bu uygulamaların eczacıya verdiği zararı önlemek için bu güne kadar gerçekçi bir karar alınmamıştır. Eczacı , rafında duran ilaçları yüzünden sürekli zarar etmektedir.
Her eczanede çok sayıda bulunan bir ilaç örneğinde olduğu gibi 28,00YTL'den başlayan etiket fiyatı 1 yıl içinde 17,10YTL kadar düşmüş ve geçen hafta içinde kurum iskontosu %11'den %48,37'ye çıkarılmıştır.
Bunca yıldır aynı ilaçları yüksek fiyatlarla sattıkları halde eczacının rafındaki ürünün zararını karşılamayan ilaç firmalarına çağrı yapıyoruz. Eczacı artık sizlere güvenip eczane raflarında stok halinde duran ilacı yüzünden zarar etmek istemiyor.
Raflarımızda oluşan zararı karşılamanızı bekliyoruz. Aksi taktirde yasal haklarımız da dahil olmak üzere her türlü hakkımızı kullanacağımızı bildiririz.

Saygılarımızla,

ADANA ECZACI ODASI GAZİANTEP ECZACI ODASI