İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız;

Bilindiği üzere 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında eczanelerimizde 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimliği Hizmeti uygulaması başlamış olup, konu ile ilgili Odamız tarafından da gerekli görüşmeler yapılıp AKUZAY OSGB ile anlaşma sağlanarak, sizlerin başvuruları doğrultusunda işlem adımları yürütülmekteydi.

İlgili uygulamanın torba yasa kapsamında erteleneceği yönündeki söylemler ve yetkililerin sözlü olarak yaptığı açıklamalar sonucunda  belirsizlik oluşmuştur. Ancak; ilgili yasanın hala yayınlanmamış olması nedeni ile tarafımızca bir mağduriyet yaşanmaması için herhangi bir iptal işlemi yapılmayarak anlaşmamız devam etmektedir.

Bazı meslektaşlarımızın bu duyumlar nedeni ile İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimliği Hizmeti uygulamasını almak istememeleri durumunda meslektaşlarımız  insiyatiflerince anlaşmalarını fesh ettirebilirler. İptal ettirmek isteyenlerin  taleplerini gereği için şirkete, bilgi için  tarafımıza yazılı olarak (e-posta) bildirmeleri gerekmektedir.

İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimliği Hizmeti'nin ertelenmesi süreci tarafımızca takip edilmekte olup, bir değişiklik olması halinde gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını bildirir,

Bilgilerinize sunarız.

24 Ağustos 2016 - Okunma Sayısı : 2489