İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Yapılan Değişiklikler Hakkında (Türk Eczacıları Birliği 30.10.2007/9631)

30.10.2007 tarih, 9631 sayı ile TEB'den gelen yazıya göre;

Birliğimiz tarafından, 13.04.2007 gün ve 26492 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 3.Maddesinin, 6197 sayılı Yasadaki düzenlemelere aykırı olduğu gerekçesiyle iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a başvuruda bulunulmuştu.

T.C. Danıştay Sekizinci Daire tarafından, dava konusu edilen Yönetmelik maddesine yönelik olarak alınan 19.09.2007 tarih ve E:2007/2566 sayılı karar ile, özel mevzuatı uyarınca ruhsatlandırılan işyerlerinin dava konusu Yönetmeliğe tabi kılınmasını öngören düzenlemenin dayanağının Yasa kurallarına aykırı olduğu gibi özel yasalarda yar alan kuralların etkisiz bırakılması sonucunu doğurduğu gerekçesiyle yürütülmesinin durdurulmasına karar verildiği bildirilmektedir.

Buna göre, 2577 sayılı Yasanın 27.Maddesinde öngörülen koşullar oluşmuş bulunduğundan, dava konusu Yönetmelik maddesinin u>"İşyerlerine bu yönetmelikte belirtilen yetkili idareler dışında diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler ile tescil ve benzeri işlemler bu yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alma mükellefiyetini ortadan kaldırmaz" şeklinde düzenlenen 2. cümlesinin yürütülmesinin durdurulmasına 19.09.2007 tarihinde oybirliğiyle karar verilmiştir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 1766