KAYBOLAN ,ÇALINAN VE SAHTE REÇETELER;

İl Sağlık Müdürlüğü'nün 15158 nolu yazısında;

İstanbul İli'nde Dr. Nusret BÜYÜK ve Dr. Cansever TURGUT adına ait sahte kaşeli, Rivotril tb yazılı sahte Yeşil reçete düzenlendiği;

İl Sağlık Müdürlüğü'nün 15220 nolu yazısında;

Giresun İli Espiye Devlet Hastanesi Acil Servisinde kullanılan 542911-542912-542913-542914-542915-542916-542917-542918-542919 ve 542920 nolu boş Yeşil reçetelerin kaybolduğu,

İl Sağlık Müdürlüğü'nün 13171 nolu yazısında;

Manisa İli Alaşehir İlçesi 1 Nolu Sağlık Ocağı Tabibliği' ne ait 00H Seri 0609901 ile 00H seri 061000 arası 00 H 062001 ile 00H Seri 062100 arası olmak üzere toplam 200 adet Yeşil reçete kaybolmuştur.

İl Sağlık Müdürlüğünün 14543 nolu yazısında;

Amasya İli Emniyet Müdürlüğü Polikliniğinde bulunan ve ihtiyaç olmadığı için Sağlık Müdürlüğüne teslim edilen A 293417 seri numaralı Kırmızı Reçetenin kaybolduğu;

İl Sağlık Müdürlüğünün 13943 nolu yazısında;

Bursa İli Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Nöroloji Polikliniğinde kullanılmakta olan 192748 - 192749 seri nolu Yeşil Reçetelerin Kaybolduğu; Bursa Devlet Hastanesinde görevli Nöroloji Uzmanı Dr. Çiğdem UÇKUNKAYA'nın 568304-568320-568328 seri nolu Yeşil Reçetelerin 3 ncü nüshalarını kaybettiği bildirilmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğünün 13683 nolu yazısında;

Amasya İli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık Merkezinin kapanması nedeniyle Kırmızı ve Yeşil reçetelerin teslimatı sırasında
G 998.933 seri nolu Yeşil Reçetenin kaybolduğu bildirlmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğünün 13790 nolu yazısında;

Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Kalp Damar Cerrahisi ve Göğüs Cerrahisi servisinde kontrole tabi ilaçlar için kullanılan 421073-421086 seri nolu Yeşil Reçetelerin kaybolduğu bildirilmiştir.

Söz konusu reçetelerle ilaç almaya gelenlerin tespiti halinde en yakın Emniyet Birimine veya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekmektedir.

Sahte Raporlar;

İl Sağlık Müdürlüğünün 14472 nolu yazısında;

İzmir İli Karşıyaka Devlet Hastanesi' ne ait ÖMER KESERCİ adlı Şahsın 22.03.2004 tarih 0457126 numaralı Epilepsi ve Kr. Psikotik Bozukluk teşhisli bulunan raporun sahte olduğu;

Söz konusu sahte reçetelerle ilaç almaya gelenlerin tespiti halinde en yakın Emniyet Birimine veya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekmektedir.

Çalınan İlaçlar;

Türk Eczacıları Birliği'nin 8446 nolu yazısında;

Ankara İli Altındağ İlçesinde faaliyet gösteren Deva Ecza Deposuna ait muhtelif ilaçların çalındığı bildirilmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün15157 , 12778, 14472, nolu yazılarında;

Afyonkarahisar İli SAĞLIK Eczanesinden Muhtelif ilaç çalındığı bildirilmiştir.
Kütahya İli Simav İlçesi BÜYÜKER Eczanesinden Muhtelif İlaç çalındığı bildirilmiştir.
Malatya İli Doğanşehir İlçesi DİCLE Eczanesinden muhtelif ilaç çalındığı bildirilmiştir,
Düzce İli KÜLTÜR Eczanesinden Muhtelif ilaç çalındığı bildirilmiştir

Yasa dışı yollarla ilaç almaya gelenlerin tespiti halinde en yakın Emniyet Birimine veya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekmektedir.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 3756