KÜPÜR İPTALİ HAKKINDA;

ÖNEMLİ!!!!!

SGK KÜPÜR VE BARKOD İMHASI

SGK kurum yetkilileri ile Bölge Eczacı Odaları Başkanları arasında yapılan toplantıda, Kurum reçete kontrollerinde yaşanan sıkıntılar değerlendirilmiş ve özellikle önümüzdeki dönemde kontrolü tamamlanamamış reçetelerin % 75 avans olarak ödeneceği göz önüne alınarak, incelemenin daha hızlı yapılabilmesi yönünde uzlaşı sağlanmıştır. Yapılan mutabakatla Kurumun reçete kontrolünde en büyük zaman kaybına neden olan ?küpürün çizilerek iptalinin? her ay için ayrı bir kodlama ile eczanelerimizce yapılması yöntemi kabul edilmiştir.

Bu uygulamayla, reçetelerinin kontrolünün ait olduğu dönemde gecikme olmaksızın kontrolünün sağlanması hedeflenmektedir. Böylece reçete incelemesinde yaşanan gecikme nedenli, tekrarlayan kesintilerle oluşan eczacı mağduriyetlerinin de önüne geçilecektir. Kurum yetkililerince kontroller sırasında ciddi bir vakit kaybına neden olduğu ifade edilen küpür ve barkot imhası işleminin, faturalandırma ile birlikte eczanelerde yapılması durumunda reçetelerin aynı ay içinde kontrolünün mümkün olacağı ve avans sisteminin ortadan kaldırılarak % 100 ödeme yapılacağı garantisi alınmıştır. Bu uygulama ile imha sırasında kaybedilen süre içinde daha fazla sayıda reçetenin kontrolünün sağlanacağı bildirilmiştir.

SGK Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'nin odamıza gönderdiği yazıda, Eylül ayı reçetelerinden başlamak suretiyle küpür imha işleminin eczaneler tarafından yapılması için belirlenen imha kodunun her ayın 20'sinden sonra duyurulacağı bildirilmiştir.

Her ayın 20? sinden sonra duyurulacak olan ? o aya ait? imha kodu fatura sonlandırma işlemi yapıldıktan sonra küpür ve barkotların tekrar kullanılmasını önleyecek şekilde ?kırmızı tükenmez kalem? ile yazılacaktır.

Kurum yetkilileri ve bölge odaları ile yapılan görüşmelerde örnekleme yöntemiyle kontroller sırasında yapılan işlemler de gözden geçirilerek işlemleri hızlandırmak adına ortak bir metod kararlaştırılmıştır. Çuvalların teslimi sırasında SGK programının belirlediği örneklenecek reçetelerin çuvaldan ayrılarak uygun şekilde yetkililere teslimi yapılacaktır. Bu işlem için Bölgemizde SEÇKİN KURYE ile Odamız arasında bir protokol imzalanmıştır.

Sonuç olarak eylül ayı reçeteleri dahil olmak üzere kupür iptali eczanelerimizce yapılacak olup, belirlenen kod eylül ayı reçeteleri için ?B? harfidir. Eczacılarımızın dönem sonlandırma işlemi ardından, reçete sıra no?larınıda verdikten sonra kupür ve barkotların üzerine ?B? yazarak iptal etmeleri gerekmektedir.

ek_dosya

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 1870