LENALİDOMİD ETKEN MADDELİ İLAÇ VE İLAÇLARIN KULLANIMI HAKKINDA DUYURU

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde 19.01.2012 tarihinde yayınlanan “Lenalidomid etken maddeli ilaç ve ilaçların kullanımı ile ilgili duyuru” başlıklı duyuruda;

"Lenalidomid etken maddeli ilaç ve ilaçların kullanımı ile ilgili olarak yayınlanan son çalışmalar ışığında ilgili firma tarafından gönderilen Doktor Bilgilendirme Mektupları http://www.iegm.gov.tr/Default.aspx?sayfa=tufam_mektup&lang=tr-TR adresinde yayınlanmıştır. Endikasyon Dışı Lenalidomid kullanan ve tedaviye devam etmek isteyen hastalar için de bu hususları içeren Tedavi Bilgilendirme Formu oluşturma ihtiyacı doğmuştur. Lenalidomid etken maddeli ilaç/ilaçların kullanımına devam edilmek istenen hastalar için 2009/36 sayılı Genelgede yer alan Ek - 2 Bilgilendirilmiş Olur Formu formu yerine hekimler tarafından gönderilecek başvuru belgeleri arasında ekte yer alan formun bulunması hususu önemle duyurulur." Denilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

HASTA BİLGİLENDİRME ONAM FORMU