MERSİN MERKEZ ECZANELERİ İÇİN NÖBET KARTLARI YENİLENİYOR

Bölgemizde eczanelerimizin uygun nöbet panoları kullanmamaları, düzenli duyurularla yapılan nöbet değişimleri takip edilmediği için nöbetçi olan eczane yerine başka eczanelere ait nöbet kartlarının asılması ve en fazla olarak, nakil olan eczanelerin eski nöbet kartlarının hala kullanılıyor olması gibi nedenlerle odamıza sıklıkla nöbetler hakkında şikayetler ulaşmaktadır. Son dönemde bu şikâyetlerin artması üzerine; Odamızca yapılan çalışmalar ve nöbet denetimleri esnasında, 160 eczanemizin nöbet kurallarına uygun davranmadıkları tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum ayrıca fotoğraflanarak kayıt altına alınmıştır.

Yapılan araştırmalara göre; her insan, ömrü boyunca en fazla 7 defa nöbetçi eczaneye ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle tek tek her hastanın nöbetçi eczaneyi nasıl bulacağını öğrenmesi mümkün olmayıp, biz eczacıların bu konuda bir standart birliği sağlaması ve nöbet kurallarına tüm eczane çalışanlarının maksimum hassasiyeti göstermesi gerekmektedir.

Bu düşünceden hareketle bölgemizde nöbet kuralları hakkındaki standardın sağlanması ve hatalı adres bildirimlerinin engellenmesi için Odamızca yeni nöbet kartları bastırılmıştır. Kartlar basılmadan önce odamız web sayfasında kartlara basılacak adresler birkaç defa duyurulmuş olup, yapılan bildirimler doğrultusunda yeni kartlar hazırlanmıştır.  Yeni Şeffaf Kartlar ilk defasında bedelsiz olarak dağıtılacak olup, bundan sonraki süreçte kart isteminde bulunan (yeni açılış, nakil veya kayıp nedenli) eczacılarımızdan kart basım ücreti tahsil edilecektir.

Mezitli İlçesi de merkez ilçe olduğundan, bu bölgedeki tüm eczanelerin, diğer merkez ilçelerdeki bütün nöbetçi eczaneleri bildirmeleri, aynı şekilde merkezde bulunan eczanelerin de yedinci bölge olarak, Mezitli bölgesi nöbetçi eczanesini bildirmesi, hasta bilgilendirmesi adına önemlidir. Nöbet kitapçıklarında Mezitli bölgesi nöbetçileri görünmediği için bu bilgiye Odamızın web sayfasından güncel nöbetçi eczaneler kontrol edilerek rahatlıkla ulaşılabilir.

Yeni nöbet kartları eczanelere teslim edilirken, eski kartlar odamız personelince/odamızca yetkilendirilmiş kurye tarafından geri alınacaktır. Eski kartı olmayan eczacılarımızın yeni kartları alırken, elinde kart olmadığına dair dilekçe vermesi gerekmektedir. Yapılacak denetimlerde nöbet kurallarına uymayan meslektaşlarımız hakkında, yasa ve yönetmelikler doğrultusunda mesleki disiplin soruşturması açılacaktır.

Yeni kartlar 26 Temmuz 2010 tarihinde dağıtılmaya başlanacak olup, 2 Ağustos 2010 tarihi itibariyle tüm eczanelerimiz bu kartları kullanacaklardır.

Nöbet kuralları ile ilgili tüm meslektaşlarımızın aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri son derece önemlidir;

• Nöbet kartları ışıklı panoda ve hastanın rahatlıkla okuyabileceği şekilde asılmalıdır. (Işıklı nöbet panosu bulunmayan eczaneler Odamızdan temin edebilirler.)

• Dijital pano vb. şekilde nöbetçi eczane bildirimi yapılıyor olsa dahi, standardı sağlamak adına ışıklı nöbet panosu ve yeni kartlar kullanılmalıdır.

• Kartların asımı sırasında en yakın eczane en üstte olacak şekilde ışıklı panoya yerleştirilmelidir.

• Mağduriyetlerin yaşanmaması için nöbet değişikliklerine ilişkin duyurular günü gününe takip edilmelidir.

• Bilgisayar çıktısı alınarak (günlük/haftalık) eczane camlarına yapıştırılmamalı ve/veya farklı panolara el ile yazılarak nöbetçi eczane bilgilendirmesi yapılmamalıdır.

• Eski nöbet kartları kesinlikle kullanılmamalıdır.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 3373