"MERSİN NÜKLEER İSTEMİYOR"

Dünyada şu ana kadar radyoaktif atıkların güvenle saklanabilmesine yönelik bir formül bulunabilmiş değildir.  Doğa olaylarının (Deprem, tsunami vb.) çokça yaşandığı dünyamızda nükleer santraller sürekli kaza tehlikesi taşımaktadırlar. Silifke Akkuyu'da Nükleer Santral yapılması projesi yıllardır gündemimizden düşmüyor. Bu santralin Akkuyu'da yapılması, kentimize , ülkemize, ekonomimize, doğamıza , yaşam çevremize sayısız , geri dönüşsüz ve telafisi imkansız zararlar doğuracaktır:  

Bu Nükleer Santral Akdeniz'in ekosistemini bozacak ; tarımını , turizmini , insan sağlığını , yaşamı tehdit edecek düzeyde etkileyecektir. Ayrıca Bölgemiz nükleer atık deposuna dönüşecektir. Mersin'in yaşanabilir bir Kent olarak kalmaya devam etmesi için hep birlikte mücadeleye devam etmek zorundayız.

 

Nükleer Santral Projesinde inşaat izninin ve ÇED olumlu raporunun iptali için son virajdayız.  Danıştay duruşmasını hatırlatmak ve farkındalık yaratmak için 12 Kasım 2017 saat 12.00 da Tevfik Sırrı Gür stadı önünde insanlarımız ile “MERSİN NÜKLEERE HAYIR DİYOR” yazacağız.

Katkı ve desteğinizi bekliyoruz.

09 Kasım 2017 - Okunma Sayısı : 1213