MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’nden

MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ?nden

·         BOTULİNUM TOKSİNİ TEDAVİ RAPORU hakkında

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi?nin Odamıza gönderdiği 3422 sayılı yazı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

?Bilindiği üzere T.C. Maliye Bakanlığı Tedavi Yardımına ilişkin uygulama tebliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği uyarınca hastanemizde uygulanmakta olan Botulinum toksini tedavileri Sağlık Kurulu Raporu düzenlenerek yapılmaktadır.

Tebliğin ilgili maddesinde (12.7.5,a bendi) açıkça belirtildiği üzere bu raporlarda kullanım süresi belirtilmesi gerekmektedir. Ancak aynı maddenin b bendinde ise sadece pediatrik serebral palside hastalarında  kullanımı için rapor süresi 6 ay olmakta ve yarar gördüğü takdirde yenilenmesi gerekmektedir.

Bu nedenle ilgili madde a bendinde belirtilen hastalıklar için çıkarılan raporlarda rapor geçerlilik süresi 2 yıl olabilmektedir. Son zamanlarda bu tebliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte botulinum toksini sağlayan eczaneler tarafından a bendinde belirtilen hastalıklar için de tebliğ hükümlerine aykırı bir şekilde 6 ayda bir rapor değişikliği talep edilmektedir. Bu durum hastalarımıza ve kliniklerimize zaman kaybına yol açmakta ve gereksiz  işlemlerin yapılmasına neden olmaktadır.? Şeklindedir.

Bilgilerinize sunarız.

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2307