MİADI GEÇEN İLAÇLAR İMHA EDİLMİŞTİR.

Miadı geçmiş ilaçların bertarafı gerçekleştirildi.

Yönetmeliğimizin ilgili maddesi gereği miadı geçen ilaçların  bertarafı  ilaçların listelenmesinin ardından  İl Sağlık Müdürlüğü, Eczacı Odası ve vergi dairesi yetkilileri tarafından tutanak altına alınarak  yapılması gerekiyordu.  Bertarafı için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın atık koduna uygun lisanslı araçla ilgili atıkların bertaraf yetkisi olan tesise gönderilerek gerçekleşmeliydi.  Bu doğrultuda önce İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşme ile iş takvimi planlandı.

Mersin Eczacı Odası olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne atık üreten tesis kaydımızı yaptırdık ve Odamıza kayıtlı Ulusal Atık Taşıma Formu temin edildi. 18 01 08 ve 18 01 09 atık kodu ile bertaraf yetkisi olan tesislerden ve lisanslı araçlardan fiyat teklifi istendi. Merkez ilçelerde Oda Binamızda, diğer ilçelerde ise temsilciliklerde toplanılması için duyuru yapılmasının ardından İlçe Sağlık müdürlükleri ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilaçların sayılıp onay verilmesi ile start verildi. İlçe temsilciliklerimizin bire bir yaptıkları görüşme ile eczacılarımızdan alınan ilaç ve listeler İlçe Sağlık Müdürlüklerine onaylatılarak Odamıza gönderildi. Merkez ilçelerde ise listeler ile gönderilen ilaçlar önce yönetim ve denetim kurulundaki meslektaşlarımız tarafından sayılıp tasnif edildi.  Tamda bu süreçte 28.03.2016 tarihinde yayınlanan Yönetmelik ile miadı geçmiş ilaçların imhasında vergi dairesinin onay zorunluluğu kalktı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün sayım ve onayının ardından Valilikten alınan üst yazı ile 3340 KG 18.01.09 (sitotoksik olmayan ilaç) , 6 kg 18.01.08 (stotoksik ilaç) 18 nisan 2016 tarihinde anlaşmalı  lisanlı araca yüklendi ve 19 Nisan 2016 tarihinde tesise ulaştığı ve imha işleminin başladığı teyidi alındı.

Bu uzun ve yorucu süreçte emek veren ilçe temsilcilerimize, transferde destek veren ecza depolarına, özellikle gerek transferde, gerekse araç yüklemesinde desteğini esirgemeyen Güney Ecza Koop. çalışanlarına ve Oda personellerimize tüm meslektaşlarımız adına teşekkür ederiz.

YÖNETİM KURULU - DENETLEME KURULU

22 Nisan 2016 - Okunma Sayısı : 3198