MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN REÇETE KONTROL ESASLARI HAKKINDA

T.C.Milli Savunma Bakanlığı'ndan Birliğimize gelen 01.02.2005 tarih 5151-122-05/İkm.Büt.Ş.(Plan)(3)240000827 sayılı yazı ile; Ankara bölgesindeki anlaşmalı eczaneler tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bedeli ödenmek üzere teslim edilen reçete ve faturaların incelenmesi sonucu 20.02.2004 tarih ve 25379 Mükerrer Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği'nin "V-İlaç Katılım Paylarının Aylıklardan Kesilmek Suretiyle Tahsiline İlişkin Esaslar" başlıklı bölümünün A-2 bendinde yer alan "Sevk kağıdında adı belirtilen daireler itibarıyla Ek-2 liste dört nüsha düzenlenerek kurumlarca karşılanacak %80'e ilişkin faturayla birlikte ilgili olduğu ayı takip eden ilk iki iş günü içerisinde tedavi giderlerinin ödenmesinden sorumlu olan tahakkuk dairesine teslim edilecektir." hükmünde belirtilen süreye uyulmadığının tespit edildiği belirtilmiş ve konu hakkında yapılan değerlendirme sonuçları bildirilmiştir.

T.C. Milli Savunma Bakanlığı'nın anılan yazısı Ek/1 de tarafınıza sunulmuştur

01 Mart 2011 - Okunma Sayısı : 2612