MİMPARA 30mg 28 Tablet; MİMPARA 60 mg 28 Tablet ve MİMPARA 90 mg 28 Tablet hkk.

2008 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği 29.09.2008 tarih 27012 sayılı Mükerrer Resmi Gazete de yayımlanarak,01.10.2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. 22.10.2008 tarih 27032 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 2008 yılı SGK Sağlık Uygulama Tebliği?nde Değişiklik yapılmasına İlişkin Tebliğ ile 13. Yurtdışından İlaç getirilmesi başlıklı bölümünün son bendi, şu şekilde düzenlenmiştir.

?Sağlık Bakanlığı izni ile yurt dışından temin edilerek tedavide kullanılan ilacın/ilaçların ülkemizde ruhsat alarak satış izni alması durumunda; SUT eki EK-2/D Listesine giriş talebinden itibaren , ?Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge? gereği talebin sonuçlandırılacağı maksimum süre içerisinde, SUT ve eki listelerde yer alan özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, uzman hekim raporuna dayanılarak uzman hekimlerce en fazla birer aylık miktarlarda reçete edilmesi ve bu reçetelerin Sağlık Bakanlığınca onaylanması koşuluyla, Sağlık Bakanlığınca verilen perakende satış fiyatı üzerinden standart kamu ıskontosu oranı uygulandıktan sonra kademeli eczane ıskontosu uygulanarak sözleşmeli eczanelerden şahıslara düzenlenecek faturalara dayanılarak ödemesi yapılacaktır. Bu ilaçlarda SUT eki EK-2 Listesi kapsamında olanlardan hasta katılım payı alınmaz.?

Birliğimize Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş. tarafında gönderilen 20.05.2009 tarihli yazı ile, MİMPARA 30mg 28 Tablet; MİMPARA 60 mg 28 Tablet ve MİMPARA 90 mg 28 Tablet isimli ürünlerin, ülkemizde ruhsat aldığı ve 13.05.2009 tarihi itibariyle dağıtım kanallarına fatura edildiği bildirilmektedir.

Sağlık Uygulama Tebliğinin yukarıda belirtilen hükmü gereğince, daha önce Sağlık Bakanlığında alınan onay ile, Türk Eczacılar Birliği Yurtdışından İlaç Temin Birimi aracılığıyla getirilmekte iken, Ülkemizde satış izni ve ruhsat alan ürünlerin temin ile ilgili olarak, yukarıda belirtilen madde ile belirlenen düzenleme doğrultusunda işlem yapılması gerekmektedir.

Ek:1

ek_dosya